İhale süreci sona eren ve yer teslimatı yapılan yakın zamanda ise tamamen yıkılacak olan Atatürk Stadyumunun doğalgaz sayacı ödenmeyen borçlarından dolayı yüklenici firma tarafından söküldü.

2018 Yılının birinci ayından itibaren doğalgaz borcu ödemesi yapılmayan Atatürk Stadyumunun, mevzuatlar doğrultusunda sayaç sözleşmesinin iptal edildiği öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak yüklenici firma yetkilisi Kanal Fırat Spor Servisine özel açıklamalarda bulundu.

Gerek Stadyumun asıl sahibi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü gerekse Atatürk Stadyumunda kiracı pozisyonunda bulunan Elazığspor Kulübünden şu ana kadar herhangi bir muhatap bulamadıklarını ifade eden yetkili, bakım ve onarım amaçlı sayacın sökülmediğini, mevzuatlar gereği borcundan dolayı zamanında ödeme yapılmaması nedeniyle sayacın iptal edildiğini ifade etti.

Ayrıca Yüklenici firma yetkilisi Atatürk Stadyumunun ne zaman yıkılacağı konusunda kendilerinin herhangi bir şekilde bilgilendirilmediğini belirtti. Yüklenici firma, kendilerine bir muhatap tarafından stadyumun yıkımı konusunda bir bilgilendirme yapılmış olsaydı bu işlemi iyi niyet gözeterek erteleyebileceklerini söyledi.