Daha önce 24 Ocak'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremde depremzedelerin yardımına koşan Kırmızı Montlular İyilik ve Gönüllülük Hareketi üyeleri, Kovid-19 ile mücadelede de aktif görev yapıyor.

Elazığ Valiliği bünyesinde kurulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına gönüllü destek sunan gençler, "İyilik dünyaya hakim olana kadar yorulmak yok" sloganı ile başlattıkları iyilik hareketini gönüllülük esasıyla sürdürüyor.

Valiliğin ilettiği ihtiyaç listeleri doğrultusunda alışveriş yapan gönüllüler, kırsal kesimde yaşayan yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunanların ihtiyaçlarını kapılarına kadar götürüyor, Doğum günü olan çocuklar içindeufak sürprizler yapıyor.

Gençlerin bu iyilik hareketi ile gönlüne dokunduğu kişilerden biri de 6 yaşındaki Yaser Siraç Dilbaz oldu.

Kırmızı Montlular İyilik ve Gönüllülük Hareketi Başkanı Erhan Eğit, gençler olarak ülkenin yaşadığı bu zorlu süreçte topluma fayda sağlamak için Valiliğin koordinasyonunda çalıştıklarını söyledi.

İki çocuk annesi Zübeyde Dilbaz ise, Kovid-19 nedeniyle "Evde kal" çağrısına uyduklarını, oğlunun doğum gününü kutlayabilmek için ekiplerden yardım istediğini söyledi.

Yaser Siraç Dilbaz ise evden çıkamadığını belirterek, "Ağabeylerim, ablalarımın bana getirdiği oyuncak ve kitaplarla çok mutlu oldum" dedi.

Ekiplerin bir diğer durağı iseElmapınar köyünde yaşayan ve kronik rahatsızlığı bulunan 56 yaşındaki İmdat Çalışkan oldu.

VİDEO: