Hayatını kaybeden Deniz için bugün öğle namazını müteakip İzzetpaşa Camisi’nde cenaze namazı kılınacak

Uzun yıllar Elazığ’a hizmet eden eski Yurtbaşı Eski Belediye Başkanı Mustafa Deniz, 80 yaşında vefat etti.

Merhum Deniz kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlığında bulunan aile kabristanında son yolculuğuna uğurlanacak.

MUSTAFA DENİZ KİMDİR?

1942 yılında Yurtbaşı'nda dünyaya geldi.

1965 yılında askerlik dönüşü muhtarlık seçimlerinde aday olarak, döneminde Türkiye'nin en genç muhtarı oldu.

1965-1971 yılları arasında muhtarlık görevini yürüttü ve şahsi çabaları neticesinde Yurtbaşı köyünü "Belediye statüsü'ne dönüştürerek 1971 yılında Kurucu Belediye Başkanı oldu. Akabinde 1971,1974,1977,1980 seçimlerinde Adalet Partisinden belediye başkanı seçildi.

1980 ihtilali ile birlikte il valisi ve Orgeneral Hulusi Sayın basta olmak üzere birçok önemli ismin referansı ile ve askeri yönetimin de görevlendirmesiyle Palu Belediye Başkanlığı (6 ay) daha sonra (4 ay) Kovancılar Belediye Başkanlığı görevini üstlendi.

1980 İhtilalinde lağvedilen ve bütün mal varlığı ile birlikte Elazığ Belediyesine dahil olan Yurtbaşı beldesini 1981 yılında tekrar müstakil hale getirip Yurtbaşı Belediye Başkanlığına döndü.

Son olarak 1989 yerel seçimlerde galip gelerek belediye başkanı oldu. Elazığ'da Adalet Parti ve Doğru yol parti geleneğinin önemli isimlerinden biri oldu.

Süleyman Demirel ile şahsi dostluğu olan, Tansu Çiller ile birlikte ilimizin önde gelen siyasetçilerinden Ali Rıza Septioğlu, Küçükel ailesi, Mehmet Ağar ve daha birçok isimle beraber siyasi faaliyet yürüten Mustafa Deniz, Elazığ siyasetinin önemli isimlerinden biriydi.

Uzun yıllar Yurtbaşı’nda muhtarlık ve belediye başkanlığı yapan ve muhtelif ilçelerde görevlendirme ile idarecilik görevi yürüten Mustafa Deniz 80 yaşında hayatını kaybetti.