İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından; Milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek amacıyla 15 yaş altı çocuklarımızın karşılıklı olarak doğu ve batı illerimiz arasında ziyaretlerini içeren ‘Biz Anadolu’yuz Projesi’ kapsamında iller arası öğrenci gezileri devam ediyor.

Proje kapsamında Gümüşhane ilinden 40 öğrenci Elazığ’a gelerek, şehrimizin tarihi, kültürel ve turistik mekanlarını gezdi.

Gümüşhaneli öğrenciler daha sonra ilimiz Yurtbaşı Beldesi Merkez Camii’ne bir ziyaret geçekleştirdiler.

Gençlik Merkezi Müdürü ve Koordinatörleri nezaretinde gerçekleşen ziyarette misafir öğrencilerle yakından ilgilenen İmam-Hatip Oktay Demir, Cami ve semt kütüphanesi ile ilgili bilgilendirdiği öğrencilere ayrıca Bağımlılıkla Mücadele konusunda bilgiler de verdi.

DEMİR: BU TÜR ETKİNLİKLERİ ÖNEMLİ BULUYORUZ

Elazığ Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele ve Manevi Destek Koordinatörlüğü görevini de yürüten Oktay Demir yaptığı açıklamada, “Türkiye’mizin güzel şehri Gümüşhane’den Aziz şehrimize gelen 40 kişilik öğrenci kafilesini Yurtbaşı Merkez Camimizde ve kütüphanemizde misafir ettik. Geleceğimizin umudu olan öğrencilerimizi sahadaki çalışmalarımızla ilgili bilgilendirme imkânımız oldu. Proje çerçevesinde daha önce de başka illerden gelen öğrencilerimizi misafir etmiştik. Öğrencilerin başka illerin tarihi ve kültürel mirasından haberdar olması ve yeni arkadaşlıklar edinmesi açısından bu tür etkinlikleri önemli buluyoruz” Şeklinde konuştu.

Gezi programının ardından öğrencilere aşure ikramı yapıldı.