Perşembe günü öğlen saatlerinde Yurtbaşı beldesinde oluşan şiddetli rüzgar hortuma neden oldu. Hortum, nedeniyle bölgede kurulu olan seralar zarar gördü.

Seraları zarar gören üreticiler, yetkililerden destek istedi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri de hortumun oluştuğu alana giderek, incelemelerde bulundu.

Tarım Orman İl Müdürü Koordinasyon Şube Müdürü Kadir Ateş, incelemelerin ardından durumu bakanlığa bildireceklerini söyledi.

ATEŞ: 14 DÖNÜMLÜK SERADA HORTUM FELAKETİ OLUŞMUŞ

Tarım Orman İl Müdürü Koordinasyon Şube Müdürü Kadir Ateş, “Dün saat 14.00 itibariyle meydana gelen fırtına sonrasında oluşan hortumda Yurtbaşı Beldesinde 14 dönümlük bir serada hortum felaketi oluşmuş. Hortum felaketi sonrasında serada patlamalar meydana gelmiş. Bu patlamada yaklaşık 4 dekar alanda örtü alanı zarar görmüş. Bugün tuttuğumuz raporu da bakanlığa ileteceğiz” dedi.

Ateş, üreticilerin 45 ile 50 bin arasında hasarı olduğunu ifade ederek, üreticilerin zararlarının karşılanması için mutlaka TARSİM sigortası yapmaları gerektiğini kaydetti.

Doğal Afet Zarar Ziyan Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Abdullah Kartal da, çiftçilere tavsiyelerde bulunarak, seraların kurulurken, mutlaka bu tür olaylara karşı da önlem almaları gerektiğini söyledi.