Yusuf’un Cezaevine Kitaplık Hayali Hayat Buldu

Karakoçan İlçesi’nde bir ilkokul öğrencisinin hayali, cezaevinde hayat buldu.

Yusuf’un Cezaevine Kitaplık Hayali Hayat Buldu

Hayalle bir soru ile başladı ve bir cevap ile hayat buldu…

Karakoçan İlçesi Nuri Özaltın İlkokulu 3/A sınıfı öğretmeni Eyüp Polat, öğrencilerine, “bir kitap olsaydınız nerede yaşamak istersiniz” sorusunu sordu..

O soruya cevap Yusuf Emir Yılmaz’dan geldi. Yılmaz, “ben cezaevinde kitap olmak isterdim” dedi.

Bir soru ve soruya verilen cevapla hayaller gerçek oldu. “ Bir kütüphane bir hapishane kapatır” projesiyle birlikte Karakoçan K-1 Tipi Cezaevine kütüphane kuruldu.

Kampanyaya Karakoçan Cumhuriyet Başsavcısı Baray Tütüncü ve Karakoçan Aile destek merkezi kadınları da elma kasalarını boyayarak kitaplık oluşumuna destek verdiler.

TÜTÜNCÜ: CEZAEVİNE BİR KİTAPLIK YAPMA ARZUSU VARDI

Karakoçan Cumhuriyet Başsavcısı Baray Tütüncü, “Karakoçan Nuri Özal İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Yusuf Emir’in fikridir. Fikrinde cezaevine bir kitaplık yapma arzusu vardı. Biz bunu gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu projede emeği geçen başta Yusuf Emir’in öğretmeni olan Eyüp Polat’a, okul müdürümüze, Sayın Yarbayımız İsmail Albay’a, cezaevi müdürümüze ve cezaevi yöneticilerine, personeline ayrı ayrı, ayrıca projemizi gerçekleştirirken destekte bulunan aile destek merkezi hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Yürütülen bu sosyal sorumluluk projesi ile hükümlülerin cezaevinde kaldığı süre içerisinde kendilerini geliştirmesi ve salıverildiklerinde topluma daha faydalı birer fert olabilmeleri amaçlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2019, 16:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137