Pazarcılar sıkı takip altında, zabıtalar pazarları gezerek, fahiş fiyat uygulamasının önüne geçmeye çalışıyor.

“VARSA BUNA ENGEL OLMA GİBİ GÖREVLERİ VAR”

Zabıtanın görevlerinden bahseden Zabıta Müdürü Mehmet Selim Karakaya, “Zabıtalar Pazar yerinde Pazar yönetmenliğine göre Pazar yerindeki pazarcıların işgaliyesi, Pazar yerindeki düzen, intizam, Pazar yerindeki pazarcıların fiyat etiketi denetimi, çürük mal, eksik gramaj, tartı denetimi, bunun yanında pazarcıların gelen müşterileri rahatsız etme gibi bir durumu varsa buna engel olma gibi görevleri var” dedi.

“PAZARCIMIZ SEÇTİRMİYORSA SEÇTİREN PAZARCIYA GİDİN”

Karakaya pazarlarda bir usulsüzlük gördüklerinde yapılan işlemleri söyleyerek, “Eksik gramajla ilgili bir şikâyet olduğu zaman biz tartımızda eksik gramaj olup olmadığı yönünde tespitimiz olursa, burada öyle sorunlar yaşanmıyor. Bununla ilgili yönetmelik gereği idari yaptırım uyguluyoruz. Bunun dışında çığırtkanlık varsa, müşteriye kötü muamele varsa, etiket üzerinde değilse, ama bazı vatandaşlarımızdan şöyle talep gelmekte, bize seçtirsinler, fiyatları düşürsünler. Serbest piyasa koşullarında bu mümkün değil. Seçtirme konusunda da eğer pazarcımız seçtirmiyorsa seçtiren pazarcıya gidin. Burada aynı üründen değişik fiyatlarda da etiketler görebilirsiniz. Bunun sebebi de kalitesinden dolayıdır. Faturaları incelersek bir ürün kalitesinden dolayı farklı bir fiyat diğeri düşükse daha düşük fiyata satılıyor” diye kaydetti.

“MÜŞTERİLERE DAHA KALİTELİ HİZMET YAŞAMALARI SAĞLANDI”

Görev yerine ilk geldiğinde pazarlarda disiplinsizlik olduğunu söyleyen Zabıta Müdürü Mehmet Selim Karakaya,  “Bizim ilk başta yaptığımız şey Pazar yerlerindeki pazarcıların sisteme kaydedilmesi oldu. 297 adet pazarcımız var şu an. Bütün bu pazarcılarımızın biyografik bilgi formları, kimlik bilgileri ve işgal ettikleri alanlarla ilgili çalışmalarımız yapıldı. Tahsil edilemeyen ücretler tahsil edildi. Bunun yanında Pazar yerlerimizin daha düzenli olması için belirli bir kroki üzerinde elbisecilerin, sebze satanlar kendi içinde alt guruba ayrılıyor bunlar. Bir şekilde aynı yerde bulunup gelen müşterilere daha kaliteli hizmet yaşamaları sağlandı. Şu an pazarlarda 5 zabıta memuru ve 1 amir kontrolünde denetimler yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.