Zafer Bayramı Resepsiyonu Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Zaferin 97. yılı sebebiyle Elazığ Valiliği’nin ev sahipliği yaptığı 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu gerçekleşti.

Zafer Bayramı Resepsiyonu Yoğun Katılımla Gerçekleşti

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile Elazığ Valiliğinin ev sahipliğiyle resepsiyon düzenlendi.

Düzenlenen resepsiyona Vali Çetin Oktay Kaldırım, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Demirgöz, İl Jandarma Komutanı Albay Necip Çakırcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, diğer protokol üyeleri, STK temsilcileri, kurum müdürleri, jandarma ve emniyet personeli, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

ŞERİFOĞULLARI: SÖZ KONUSU VATAN OLUNCA NE OLURSA OLSUN BİR ARAYA ÇOK RAHATLIKLA GELEBİLİYORUZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “30 Ağustos’u, Zafer Bayramını hep birlikte yaşamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Tabi sabah resmi tören vardı. Valilikte resmi töreni yaptıktan sonra bugünde şu anda resepsiyonda yine hemşehrilerimizle yan yanayız. Bütün sivil toplum örgütlerimiz, bütün kurum müdürlerimiz, valimiz, Elazığ tek yürek hepsi burada. Bunu her zaman ifade ediyoruz; söz konusu vatan olunca dini, dili, ırkı, siyasi görüşü ne olursa olsun Allah’a çok şükür bir araya çok rahatlıkla gelebiliyoruz. Biz dünde böyleydik, Sakarya’da da, Çanakkale’de de, 30 Ağustos’ta da bir araya çok rahatlıkla geldik söz konusu vatan olunca. Bugünde böyle olacağız. Allah’ın izniyle hep birlikte yarın bu vatan savunmasında bir arada tek yürek bir arada olup vatanımızı savunacağız. Ben başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şu anda gazilerimize sağlık, sıhhat, afiyet diliyorum. Bu vatan için canını vermiş bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: 30 AĞUSTOS GERÇEKTEN ÖNEMLİ BİR GÜN

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutluyoruz. 97 yıldır kutluyoruz. Milletimizin tarihi mazisi şanla şerefle, kahramanlıklarla dolu. 30 Ağustos’ta en önemli kahramanlık zafer destanlarından birisi. Milletimizin yoklukta olduğu, herkesin bittiği, tükendiği dediği bir dönemde gerçekten büyük bir cesaretle, kahramanlıkla Kurtuluş Savaşı mücadelesi verip 30 Ağustos’la taçlandırdığı, Cumhuriyet’in kuruluşunu müjdelediği bir önemli dönüm noktası bizim tarihimizde. Özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet’in kurucuları, silah arkadaşları, şehadete ermiş aziz şehitlerimizi, hayatta olan gazilerimizi hepsini saygıyla, minnetle, şükranla anıyoruz. Şehitlerimize, vefat eden gazilerimize, ebediyete uğurladığımız Cumhuriyet kurucularına başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Allah’tan gani gani rahmet diliyoruz. Önemli bir gün. Bugünde coşkuyla bütün yurtta olduğu gibi Elazığ’ımızda da değişik etkinliklerle, aktivitelerle kutlandı. Bugünde toplumun, Elazığ’ın bütün kesimleriyle resepsiyonda bir araya geldik. Şehitlerimizle, gazilerimizle, sivil toplum örgütleriyle, bütün medyasıyla, bütün kesimleriyle burada biz mozaik halinde bir araya geldik. İnşallah bu tür günler hem geçmişi hatırlama, yad etme, yeniden o ruhu tazeleme, geçmişi bu şanlı mücadeleyi veren kahramanları şükranla yad etme, hem de birlik beraberliğimizi tazeleme, o ruhu yeniden yakalama, o açıdan da gerçekten önemli günler, sembol günler. Kıymetli günler. İnşallah ruhuna uygun bir şekilde ülkemizde olduğu gibi Elazığ’da da bugün kutlanıyor, icra ediliyor” şeklinde konuştu.

Gecenin sonunda 30 Ağustos Zafer Bayramı için özel hazırlanmış pasta kesildi.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137