Başbakan Binali Yıldırım Elazığ programını tamamladıktan sonra şehirden ayrılmadan önce Elazığ Havalimanında Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ve kendisini takip eden gazetecilerle bir araya geldi.

Başbakan Yıldırım, gazetecilerin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutlayarak gazeteciliğin önemli bir meslek olduğunu vurguladı.

ZEKİ AKBIYIK BAŞBAKAN’A STADYUMU SORDU

Kanal Fırat, Kanal E ve elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık Başbakan Binali Yıldırım’a Elazığ Stadyumunu aktardı. Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, “Stadyum konusunda kamuoyunun büyük bir beklentisi var. Gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda büyük bir endişe var. İnşallah biran önce gerçekleşirse vatandaşlar rahatlayacaklar” ifadelerini kullanarak yapım sürecini sordu. Başbakan Binali Yıldırım da Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın sorusu üzerine, “Gerçekleşince tabi sizin işler kesata gidiyor. Biraz o tarafı iyi değil ama Elazığ için iyi tabi. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

BAŞBAKAN: GAZETECİLİK ÖNEMLİ BİR MESLEK

Gazetecilik mesleğinin önemli bir meslek olduğunu da vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, “Bugün dünya gazeteciler günü geç saatte de olsa sizinle kısa bir sohbet yapma fırsatı bulduk. Gününüz tebrik ediyoruz. Gazetecilik önemli bir meslek. Meşakkatli bir meslek. Siyasetçiler, bilim adamları toplum adına ülke adına çalışan, habere konu kim varsa sizin malzemeniz. Onun için umarım ki bugün istediğiniz hasılatı yaptınız” dedi.

BAŞBAKAN: ELAZIĞ’DA OLDUKÇA VERİMLİ BİR GÜN GEÇİRDİK

Elazığ ziyaretini de değerlendiren ve oldukça verimli bir gün olduğunu vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, “Ağın’a gittik. Ağın köprüsü özel bir köprü. Yapımı konusunda bizzat takip etmiştim. Bu köprünün açılışında bulunamadım. Bittikten sonra da göremedim ve toplu açılışlar arasında kaynadı, gitti. Buraya gelmişken orayı da görmek istedim ve Ağın’a gittik. Orada Bakan arkadaşlarımızla, Ağınlı vatandaşlarla sohbet ettik. Burada malum sabah üniversite. Daha sonra merkez ilçe kongremiz. Onun arkasından STK ve işadamlarıyla bir araya geldik. Elazığ’ı konuştuk. Elazığ’ın projelerini konuştuk. Oldukça verimli bir gün geçirdik. En son valiliğe geldik. Valilikte de bir değerlendirme yaptı valimiz. Elazığ’da yatırım düşünenler var onlarla konuşma fırsatı bulduk. Günü tamamladık” dedi.

BAŞBAKAN: ELAZIĞ TÜRKİYE’NİN MAYASI

Elazığ’dan ayrılmadan önce şehirle ilgili övgü dolu sözler söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, “Elazığ’ın hizmetleri saymakla bitmez. Ama Elazığ sağlam. Elazığ Türkiye’nin mayası. Adeta ülkemizin milli birliği beraberliği kardeşliğinin timsali bir şehir. Hiç öyle etnik kökenine bakmayan Türkiye’nin milletiyle, toprağıyla bir bütün olarak savunan bir ilimiz. Biz Elazığ’dan hep destek gördük. Siyasete başladığım ilk günden itibaren bu destekte hep artarak geldi. Seksenleri geçti. Muazzam bir şey. Demokratik hayatta bu kadar büyük bir destek. Esasında bizim sorumluluğumuzu daha da arttırıyor. Allah’a şükür bu desteğin karşılığında da bir hayal kırıklığı da yaşatmadık. Bundan sonra da inşallah olmaz” dedi.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Başbakan Binali Yıldırım daha sonra Kanal Fırat, Kanal E ve elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi Haber Müdürü Furkan Dilaver ve kendisini takip eden diğer gazetecilerle fotoğraf çektirdi.