Geçen hafta yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Teşkilatı’nın 37’nci olağan kongresinde oyların 101’ini alan Zeki Kaplan, İl Seçim kuruluna giderek mazbatasını aldı.

KAPLAN: TAM ANLAMIYLA BİR DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞADIK

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, “Geçtiğimiz Pazar günü 37. olağan il kongremizi gerçekleştirdik. 4 aday olarak yarıştığımız il kongremizde tam anlamıyla bir demokrasi şöleni yaşadık. Bugün de mazbatamızı almak üzere buradayız. Şahsımı 3. kez il başkanlığı ile onurlandıran tüm delegasyona ve partili yol arkadaşlarıma bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yine geçen dönem birlikte çalıştığımız il-ilçe, kadın ve gençlik kolları yöneticilerimize de emeklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da halkın iktidarını kurmak için hep birlikte çalışacağız ve hep birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

KAPLAN: SAĞDUYULU VE DEVLET AKLIYLA HAREKET ETMELERİ GEREKMEKTEDİR

Başkan Kaplan, “Malumunuz son günlerde milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaşananlar son derece üzücü. Oysa devleti yönetenlerin sağduyulu ve devlet aklıyla hareket etmeleri gerekmektedir. Grup başkanvekilimize karşı yapılan sözlü ve fiziksel davranışlar kabul edilemez. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret edenlere, hak ettiği yanıtı veren Grup Başkanvekilimiz Engin Özkoç'un arkasındayız. Korkmuyoruz, susmuyoruz, sinmiyoruz! Elazığ belediye başkanı, AK Parti milletvekilleri ve AK Parti il başkanının partimizi ve grup başkanvekilimizi hedef alan açıklamalarını şiddetle kınıyorum. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bu günlerde herkesi kin ve nefret söylemlerinden vazgeçmeye ve sağduyulu olmaya davet ediyorum” diye kaydetti.

KAPLAN: ÖZGÜRLÜKLERDEN YANA OLMAK EN ASLİ GÖREVİDİR

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, “Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün söylediği gibi “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” prensipleri doğrultusunda devletleri yönetenlerin; kendi ulusunun birlik beraberlik içerisinde olmalarını sağlamak, uluslararası ilişkilerde ülkesinin ve devletinin çıkarlarını düşünmek, mecburi kalmadıkça savaştan uzak, barıştan kardeşlikten ve özgürlüklerden yana olmak en asli görevidir. Bununla beraber bir devletin bağımsızlığının en önemli unsuru da ekonomik bağımsızlığıdır. Açıkçası barışın kardeşliğin ve hoşgörünün egemen olduğu bir dünyada yaşamak her insanın arzusudur. Böyle bir dünya yaratmak için hep birlikte çalışmak zorundayız” dedi.