Tarım İl Müdürlüğü hizmet binasının Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki Viroloji Parkı’nın hemen üst tarafına yapılmak istenmesi şehirde akıl tutulması olarak yorumlanmıştı.

Trafiğin zaten yoğun olduğu ve bölgedeki diğer müdürlüklerin şehir dışına taşınmak istendiği alanda yeni bir müdürlük binasının yapılmak istenmesi tepkilere neden olmuştu.

Tepkiler üzerine Tarım İl Müdürü Turan Karahan açıklama yapmış ve açıklamasında yapılmak istenen müdürlük binasının Zübeyde Hanım Caddesi’yle bir alakasının olmadığını belirtmişti.

MÜDÜR KARAHAN, ZEMİNİN SAĞLAM OLMADIĞINI AÇIKLADI

Tarım İl Müdürü Turan Karahan’ın açıklaması yeni bir skandalı daha ortaya koydu. Müdür Turan Karahan, Olgunlar Mahallesi’nde yer alan mevcut il müdürlüğü binasının depreme dayanıksız bir bölge olduğunu belirterek, “Mevcut alanda yapılan zemin etüdünde su seviyesinin 4 metrede olması sıvılaşma riskinin olmasından dolayı depremden hemen sonra ilimizi ziyaret eden Bakanlık inşaat daire başkanı ve beraberindeki heyet tarafından bakanlığımıza ait bu alanda tüm detayları düşünülerek yapılmasının daha uygun olacağı kanaati oluşturuldu ve bunun üzerine çalışmalar yapıldı” ifadelerini kullanmıştı.

MÜDÜRLÜK BİNASININ ÇEVRESİNDEKİ EVLER TOPLAM 8 KATLI

Müdür Karahan, bölgedeki zeminin iyi olmadığını gerekçe göstererek yeni binanın aynı yerde yapılmayacağını açıklaması gözleri o bölgeye çevirdi. Çünkü hizmet binasının hemen karşı tarafında zemin artı 7 katlı bir binanın inşaatı tamamlanmak üzere. Yine zemini kötü denilen Tarım İl Müdürlüğü binasının yaklaşık 100 metre ilerisinde de zemin artı 7 katlı binalar tamamlanmış durumda.

ZEMİN KÖTÜYSE MÜDÜRLÜK BİNASININ ÇEVRESİNDEKİ EVLERE NASIL MÜSAADE EDİLDİ?

Bölgedeki zeminin kötü olması nedeniyle hizmet binasının aynı yerinde yapılmayacağı belirtilirken aynı yerde vatandaşların yaşadığı konutların zemin artı 7 katlı olarak yapılması kafalarda soru işareti oluşturdu. Yeni yapılan zemin artı 7 katlı binaların yapılmasına nasıl izin verildiği tartışmalara neden olurken kamuoyu yaşanan bu durumla ilgili açıklama bekliyor.