Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin karasalında terör örgütlerine karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda 57. gün. Harekat kapsamında 3567 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin'in etrafı kuşatıldı. Meskun mahal operasyonları her an başlayabilir. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, sivillerin tahliyesi için koridoru açık tutuyor. Terör örgütü PYD/PKK'dan kurtulan siviller TSK'nın ve ÖSO'nun kontrolündeki bölgelere kaçıyorlar. Terör örgütü PKK/PYD, sivillerin kentten tahliyesini önlemek amacıyla kaçış güzergahlarına hendekler kazıyor.

TSK'DAN AFRİN'E BİLDİRİ

TSK, Afrin'e havadan Arapça ve Kürtçe bildiri attı. Bildiride, "Tek hedefimiz size eziyet eden terör örgütüdür. Teröristlerden, terörist mevzi ve barınaklardan uzak durun" ifadeleri yer aldı.

DÜN 12 STRATEJİK NOKTA ELE GEÇİRİLDİ

 TSK ve ÖSO, harekatın 56. gününde Afrin'in Yukarı Meski, Aşağı Meski, Şeyh Bilal, Küçük Meydan, Kurdane, Aşağı Gulyan, Yukarı Gulyan, Kokan ve Darkir köyleri ile stratejik öneme sahip 524, 544 ve 801  rakımlı tepeleri teröristlerden temizledi. (Kaynak: habertürk.com)