Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı tarafından program düzenlendi.

İşadamı Ahmet Abiş’in destekleriyle düzenlenen programda engeliler ve aileleri gönüllerince eğlendi.

OĞUZ: ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞU HAKKIYLA YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Programda konuşan ZİÇEV Müdürü Elif Oğuz, “İnsanoğlu var olduğu günden bu yana daha adil ve daha eşit bir dünyaya ulaşmak için mücadele etmektedir. Bu mücadelenin sonunda elde edilen en büyük kazançlardan biri temel hak ve özgürlüklerdir. Ancak teoride sağlanan tüm iyi niyetli gelişmelere rağmen uygulamada halen bir çok sorunlarla karşılaşılmaktadır. Özellikle kadın, çocuk, yaşlı ve engeliler gibi toplumun dezavantajlı kesimlerinin hakları konusunda yapılması gereken daha çok şey olduğunu biliyoruz. Bizler ZİÇEV ailesi olarak üzerimize düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

PLATİN: BAĞIMSIZ ÜRETİCİ BİREYLE OLMAYI SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ

Vakıf Üyesi Kurtuluş Platin, “Bizler ZİÇEV ailesi olarak öğrencilerimizin bireysel durum ve yeteneklerini göz önünde tutarak özel eğitimin gereksinimi olan bireyin sahip olduğu potansiyeli en üst seviyeye çıkararak kendilerine yeten bağımsız üretici bireyle olmayı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu amaçla çıktığımız yolda bizleri yalnız bırakmayan tüm ZİÇEV dostlarına teşekkür ediyoruz. Sizlere katkı vererek; bugünkü organizasyonun yapılmasında vesile olan Ahmet Abiş Bey’e, bize ve öğrencilerimize vermiş oldukları desteklerden dolayı tüm ZİÇEV velilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

GÜDER: ZİÇEV’İN SÜREKLİ YANINDA OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güder, “Bu hafta itibariyle başladığım Elazığ belediye Başkan Yardımcılığı görevinde katıldığım ilk organizasyonun ZİÇEV’in bu güzel organizasyonu olması beni ayrıca mutlu ediyor. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Bize yaratıcımız rabbimizin emaneti olan bu kıymetli kardeşlerimizin ZİÇEV Vakfı’nın bu güzel organizasyonuyla, bu güzel binaları, ekip, eğitmenleriyle bu şekilde rehabilite edilmesi, yetiştirilmesini burada görmek beni ziyadesiyle mutlu etti. İnşallah bizde Elazığ Belediye’miz olarak ZİÇEV’in sürekli yanında olmaya çalışacağız. Elimizden ne geliyorsa bu güzel vakfa katacağımız gerek alt yapı, gerek üst yapı, çeşitli alet, ekipman ne gerekiyorsa inşallah belediye olarak sürekli yanınızda olmaya çalışacağız. Bir kardeşiniz olarak her zaman emrinizde olmaya çalışacağız” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL