"Zincirler Kırılacak Ayasofya Açılacak!"

Milli Türk Talebe Birliği Elazığ İl Başkanı Ebubekir Çolakoğlu Ayasofya'nın ibadete açılması konusunda açıklamada bulundu.

"Zincirler Kırılacak Ayasofya Açılacak!"

Ebubekir Çolakoğlu'nun yaptığı açıklama şöyle;

“Bismillahirrahmanirrahim,

Bilindiği üzere tarihi camilerin müzeye, depoya ve hatta ahıra çevrildiği, içlerindeki yüzlerce nadide eserin talan edildiği bir dönemde malesef Ayasofya Camii de 1934 yılında alınan bir Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye çevrilmiştir.

Bizans’tan çok Bizansçı, Batıdan daha Batıcı olan ve milletin değerleriyle daima kavgalı olan malum zihniyet, ecdadın bize bıraktığı en büyük miraslardan Ayasofya’nın kıymetini de bilememiştir

Cihanın en güzel beldelerinden İstanbul’un kalbi mübarek mekan Ayasofya’nın müzeye çevrilmesi Türk tarihine, mukaddesatına, ruhuna, ihanetlerin en büyüğü olmuş ve öz ruhumuz müzeye kaldırılmıştır.

Fatih Sultan Mehmet’in kıyamete kadar camii olarak kalmasını bütün insanlığa emanet ve vasiyet ettiği Ayasofya, secdeye hasret kalmıştır!

Artık Ayasofya açılmalıdır. Türk'ün bahtıyla beraber açılmalıdır.

Üstad Necip Fazıl’ın dediği gibi; Ayasofya'yı kapalı tutmak, Yunanlıya "ben yapamıyorum; sen gel de kendi hesabına aç!" demekten farksızdır.

Ayasofya açılacak... Hem de öylesine açılacak ki, kaybedilen bütün mânalar, zincire vurulmuş masumlar gibi onun içinden fırlayacak! Öylesine açılacak ki, bu millete iyilik ve kötülük etmişlerin dosyaları da onun mahzenlerinde ele geçecek.

Bu noktada ülkemiz, milletimiz ve tüm dünya müslümanlarının gözü, kulağı haline gelen ve hasretle beklenen Ayasofya Camii ile ilgili olarak Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a bu süreçte sonsuz destek olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.

Ayasofya’nın müze kaldığı her gün bizler için ızdırap, cami olarak ibadete açıldığı gün ise tüm dünya müslümanları için bayram olacaktır...

Evet, Ayasofya’yı artık önüne geçilmez bu sel açacak!” diye ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2020, 16:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Murat
Murat - 4 yıl Önce

İleride kesin milletvekili olursun, istikbalin garanti...

Turgay
Turgay @Murat - 4 yıl Önce

Melih bey buraya da yazayım görün diye yorumu.Yorum Murat beye değil bana ait,karıştırmışsınız. Melih bey gerçekten üzülüyorum size.yalanlarla uydurmalarla tarihi kimlerden öğrenmişsiniz.a haber izleyerek ve siyasal islamcı tarihçileri dinleyerek tarihi öğrenemezsiniz.tamamen yalan dedikleriniz. camileri ahır yaptığını belgeleyin."CHP camileri ahır yaptı" tamamen yalandır iftiradır ayıptır.bakın ben size belgeliyorum.diğer yorumculardan Emre bey paylaşmış,açın okuyun (bu şekilde daha çok var. Sinan Meydan'ın 'Cumhuriyet Tarihi Yalanları' serili kitabını okuyun): https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/sinan-meydan/cami-yalancilari-2264259/ Tarihi siyasal islamcı tarihçilerden öğrenmişsiniz.öyle tarihçiler Atatürk ve Cumhuriyet düşmanıdır.bu ülkede hiçbir zaman camiler ahır yapılmadı.Mollaları astı demenizde tarihten birhaber olduğunuzu gösteriyor.Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele öncesinde neler yaşandı,okuyun ama gerçek kaynaklardan okuyun.Birde bunları doğruymuş gibi emin şekilde yazıyorsunuz ya çok acayip.

Turgay
Turgay @Murat - 4 yıl Önce

Ebubebir sen kimsin?Tarihten bir habersin,cahil cahil açıklamalar yapıyorsun kendi kendine.Ne sanıyorsunuz kendinizi? "Malum zihniyet" olarak bahsettiğin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve CHP herhalde?O zihniyet olmasaydı şu an camilerinde ezan okunmuyordu!Tarihi sözde tarihçilerden öğrenirsen böyle olur işte.Kim takar seni?Sana burada dünya kadar belge,tarih yazardım da değmezsiniz

Zülfü
Zülfü - 4 yıl Önce

Millet ,ekmek kapısı iş peşinde, millet hak hukuk adalet peşinde, geçim sıkıntısı, işsizlik had safhada, bunlar ise milletin dikkatini başka yöne çevirme peşinde.

Han
Han @Zülfü - 4 yıl Önce

Zülfü bey o dediğiniz kavramlar bunlar için bir anlam ifade etmiyor..Adamın açıklamaları bütün zihniyetini gösteriyor zaten. söyleyecek çok şey var ama değmez.

Heyt
Heyt - 4 yıl Önce

Sana söyleyecek çok söz var da, gerek yok.

Emre
Emre - 4 yıl Önce

Şu yazıyı buraya bırakayım, belki okuyan çıkar: https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/sinan-meydan/cami-yalancilari-2264259/

Mert
Mert - 4 yıl Önce

1994 yılından beri ver Filistin al Ayasofya gemisini yürüten yürütene....

Bozo23
Bozo23 - 4 yıl Önce

Salıverin gitsin küçük enişteyi. Ayasofya da namazını kılsın. Ne kadar meraklılar cami yapmaya.

ılhlknlmş
ılhlknlmş - 4 yıl Önce

bu abeyi tanıyamadım.....

Mert
Mert - 4 yıl Önce

Ayasofyayi ibadete acamayanlar mescidiaksayi kudusu ozgurlestirmekten bahsedemezler


SIRADAKİ HABER

banner137