Ziraat Bankası, Tarım bankacılığı alanındaki yeni stratejisini “Tarım Ekosisteminin Finansmanı” olarak açıkladı ve bu alandaki yeni kredilerini uygulamaya aldı.

Yeni strateji hakkında bilgiler aktaran Ziraat Bankası Elazığ Bölge Yöneticisi İlker Ayhan, “Ziraat Bankası’nın kuruluşundan bugüne kadar tarımın çehresinin her yönüyle değişti, ihtiyaçlar arttı, yeni gereksinimler ortaya çıktı ama Ziraat Bankası’nda ülke tarımının verimliliğine, kârlılığına, üretimin sürdürülebilirliğine ve geleceğine gereken finansal desteğin verilmesi misyonu hiç değişmedi” diye konuştu.

Pandeminin, tarımın ülkeler için ne kadar önemli olduğunu yeniden hatırlattığına değinen Ayhan, “Güvenilir ve sürdürülebilir gıdaya, kullanılabilir su kaynaklarına ve enerjiye sahip olan ülkeler, dünyanın geleceğinde söz sahibi olacaklar” dedi.

Ayhan, “Tarımsal üretim içerisinde yer almak isteyen gençlere ve kadınlara 2 yıla kadar anapara ödemesiz kredi imkanı sunduklarını belirterek, “altın kovan kredisi ile bal üretimi yapan üreticilerin kovan sayının 50 kovana çıkarılması için finansman destek sunuyoruz. Başkan bankalarda üreticilerin kullandığı Tarımsal Krediler Ziraat bankasına uygun faiz oranları ile transfer edilecek. Güneş Enerji Sulama kredisi ürünlerini uygulamaya koyduk. Tarımsal ürün işleyen ve paketleyen firmalarımıza ise indirimli faiz oranı üzerinden finansman sağlanacak” ifadelerine yer verdi.