Ziraat Odası Başkanları, İl Koordinasyon toplantısını Keban İlçesi’nde gerçekleştirdi.

Toplantıya katılan Keban Ziraat Odası Başkanı Ebubekir İkinci, hükümetten çiftçiler için ek destek taleplerinin olduğunu kaydetti.

İKİNCİ: ÇİFTÇİLERİMİZİN BAYAĞI BİR SIKINTI ÇEKTİKLERİNİ  HASBİHAL ETTİK

Keban Ziraat Odası Başkanı Ebubekir İkinci, “ Çiftçilerimizin mazot, gübre desteklerini, giderlerinin fazla olması pandemiden dolayı çiftçilerimizin bayağı bir sıkıntı çektiklerini bu konuları birbirimizden hasbihal ettik.” dedi.

Baskil Ziraat Odası Başkanı Murat Zilayaz toplantıda çiftçilerin sıkıntılarının giderilmesi için atılması gereken adımları görüştüklerini söyledi.

ZİLAYAZ: TARIMDAKİ SORUNLAR PROBLEMLER ÇOK BÜYÜK

Baskil Ziraat Odası Başkanı Murat Zilayaz, “ilimizin tarım sorunlarını görüştük. Tarımdaki sorunlar problemler çok büyük, bu maliyetler ile tarımın sürdürülebilmesi için çok büyük sıkıntılar yaşıyor çiftçilerimiz. İnşallah çok kısa zamanda bu sıkıntılar giderilir. Özellikle mazot fiyatları, enerji fiyatları, girdi maliyetleri, gübre tarımdaki sıkıntılar giderilir. En kısa zamanda giderilmesi için gerekenin yapılmasını diliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Heyet toplantının ardından Keban Kaymakamı Hasan Akbulut ve Keban İlçe Tarım Müdürü Ziyaddin Seçkin ile bir araya geldi.