2013 – 2019 yılları arasında Elazığ’da görev yapan Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat ve Ticaret İl Müdürü Bilal Öztürk medya grubumuzu ziyaret etti.

POLAT: ELAZIĞ İKİNCİ MEMLEKETİMİZ GİBİ

Murat Nehri Havzası rehabilitasyon projesi kapanış programını değerlendiren Sakarya Orman Bölge Müdürü Polat, “Burada Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon projesi vardı 2013 yılında başlattığımız. Cuma günü kapanışını sayın bakanımızın katılımıyla yaptık. Hem bu projenin sonuçlarını hem o zaman çok yoğun ağaçlandırma erozyon kontrol çalışmaları yaptık. Bunları başarılı bir şekilde sonuçlanması, diktiğimiz fidanların tutmuş olması, yaptığımız çalışmaların da insanlarda ve diğer paydaşlarda memnuniyet yaratması bizleri mutlu etmiştir. Biz kendimizi Elazığlı sayıyoruz. İkinci memleketimiz. Burada çok dost biriktirdik, çok insan biriktirdik. Kendi evimiz gibi Elazığ’da dolaşıyoruz. Sağ olsunlar sıcak ilgi alakalarını görüyoruz. Elazığ gün geçtikçe gelişen, üstüne koyan bir şehir. Herkesin kendini bulabildiği, rahat edebildiği bir şehir. İnşallah bizim diktiğimiz ve şu anda da devam eden arkadaşların da devam ettiği çalışmalar var. Zaten dört tarafı mavi sularla kaplıydı. İnşallah yeşille birleşmesiyle birlikte daha güzel, daha yaşanabilir bir şehir olacak” ifadelerini kullandı.

POLAT: YÜZDE 30-40 ÜZERİNDE BİR GERÇEKLEŞME OLDU

Ziya Polat, “2019’a kadar biz çalıştı. Bizden sonra arkadaşlar devam etti. Dün ki rakamlara da baktığımızda beklenenin yüzde 30-40 üzerinde bir gerçekleşme oldu. Bundan vatandaşlar da bağımsız kuruluşlarla yapılan vatandaşların memnuniyetinin üst düzeyde olduğu görüldü. Bu da bizi mutlu etti. Burada kırsala büyük bir destek var. Hem köyde yaşayan bu toplumun en gariban yeri olarak anılan orman köylülerinde kırsaldaki köylüye fırından tutun evlerin yalıtımına, meyve bahçelerine çok büyük yatırımlar yaptık. Bir tane rakam 4 bin tane köy evine ısı yalıtımı yaptık. 5 binin üzerinde guzine soba dağıtılmış, 30’dan fazla fırın yapılmış. Belki 200’den fazla seralar yapılmış. Bunlar çok kalem saymakla bitmez. Bunlar 55 milyon dolar; şimdiki 1 katrilyonluk bir yatırım. Bingöl, Muş ve Elazığ illeri. Bunun en büyük oranı 36 havzanın 15’i Elazığ’da, 12’si Bingöl’de 9’u Muş’ta planlanmıştı” şeklinde konuştu.

POLAT: . İNŞALLAH YÜZDE 100 HEM ÜLKE OLARAK HEM İL OLARAK FAYDALANIRIZ

Sakarya Orman Bölge Müdürü Polat, “İnşallah bu projelerin devamı gelir. Yeni projeler bu anlamda bakan beyde söyledi yeni çalışmalar başlatılıyor. Bu çalışmalarla birlikte kırsalda vatandaşın kendi doğduğu yerde doyması, doyurulması sağlanarak kırsalda tutularak bu şekilde üretime dahil edilmesi, üretimin arttırılması sağlanır. Dolayısıyla ülkemizin de en büyük gücü üretim, üretebilme potansiyeli ve üretebilme gücüdür. İnşallah bundan da yüzde 100 hem ülke olarak hem il olarak faydalanırız diye düşünüyorum” dedi.