Zorluoğlu Basın Mensuplarıyla Referendumu Değerlendirdi

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu referandum güvenliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Zorluoğlu Basın Mensuplarıyla Referendumu Değerlendirdi

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu düzenlenen bir programda basın mensupları ile bir araya gelerek Pazar günü gerçekleştirilecek referandum oylaması için alınan tedbirlerle ilgili bilgi verdi.

Düzenlenen programa Vali Murat Zorluoğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Gül ile Elazığ’da yayın yapan gazeteler ve televizyonların temsilcileri ile haber ajanslarının temsilcileri katıldı.

Vali Zorluoğlu 16 Nisan Pazar günü, 405 bin 353 seçmenin toplam 1491 sandıkta oy kullanacağını ifade etti.

16 Nisan Pazar günü referandumu tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da gerçekleştireceklerini ifade eden Vali Zorluoğlu,”26 sandık bulunduğu bölgelerden güvenlik ve ulaşım gibi sebeplerle ilgili seçim kurulunun kararıyla başka bölgelere taşınacak ve yaklaşık bin seçmen taşınan bu sandıklarda oy kullanacaklardır. Seçimlerin huzur ve güven içerisinde geçmesini sağlamak amacıyla gerek Emniyet gerekse Jandarma bölgesinde her türlü güvenlik tedbiri alınmıştır. Şu an itibariyle Elazığ’da referandum güvenliği açısından bir sorun bulunmadığını değerlendirmekteyiz. Elazığ geçmişten bu yana seçimleri huzur ve güven içerisinde gerçekleştiren illerden bir tanesidir. Ancak ülkemiz hassas bir dönemden geçmektedir, bütün riskleri değerlendirerek tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. Toplam 4 bin 358 güvenlik personeli sandık güvenliği amaçlı görev yapacaktır” dedi.

Seçimde oy kullanmak isteyen yaşlı, engellilere merkezde Elazığ Belediyesi, kırsal da ise İl Özel İdaresi tarafından olunacağını aktaran Vali Zorluoğlu,” Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere diğer kamu kurumlarının da kendi görev sahalarıyla alakalı iş ve işlemlerle ilgili her türlü tedbirleri almaları için gerekli talimat andırmalar yapıldı. İl ve İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerinin 15 Nisan Cumartesi ve 16 Nisan Pazar günü açık olacak. Elazığ referanduma hazır. Vatandaşların bir demokrasi şöleni içerisinde oy kullanacaklarına ve ülkemiz için en faydalı sonucun çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

Vali Zorluoğlu, gazetecilerle kente yapılması planlanan ve devam eden çalışmalar kapsamında karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 19:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137