Diyarbakır Lice’de şehit düşen Yüzbaşı Fuat Oğuzcan’ın görev yaptığı taburu ziyaret eden Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, “Bu yıl ülkemizin uzun yıllardan beri başına bela olan terör örgütünü mutlaka tasfiye edeceğiz” ifadelerind bulundu. 

Vali Murat Zorluoğlu, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan’ın görev yeri olan Elazığ Jandarma Komando Tabur Komutanlığını ziyaret etti. İl Jandarma Alay Komutanı Özay Eryürek, Emniyet Müdürü Doğan Cangül, Jandarma Komando Tabur Komutanı Binbaşı Okan Kibar’ında katıldığı ziyarette, Vali Zorluoğlu şehit yüzbaşının silah arkadaşlarına taziye de bulundu.

Onları yakından takip ettiğini ve görevleri sırasındaki kahramanlık ile cesaretleri nedeniyle tebrik ettiğini dile getiren Vali Zorluoğlu, “Terörle mücadelede çok önemli bir noktaya geldik. Allah’ın sahabet izniyle devletimizin, hükümetimizin sağladığı imkanlarla ve sizlerin gayretli mücadelesi ile inşallah bu yıl ülkemizin uzun yıllardan beri başına bela olan terör örgütünü mutlaka tasfiye edeceğiz. Bu konuda devletimizin, hükümetimizin ve bizlerin kararlılığı tamdır. İnşallah ümit ediyoruz ve buna göre tedbirlerimizi alıyoruz. Sene sonu gelmeden Allah’ın izni ile dağlarımızda, köylerimizde, kasabalarımızda ve şehirlerimizde bir tek terör unsuru kalmayacaktır” dedi.

Jandarma Komando Tabur Komutanlığı şeref defterini imzalayan Vali Zorluoğlu, daha sonra Tabur Komutanı Binbaşı Kibar’dan personel durumu, genel asayiş tedbirleri ile ilgili de bilgi aldı.