Katılımın zorunlu olduğu ve katılmayan antrenörlerin 2 yıl boyunca görev yapamayacakları Antrenör Gelişim Semineri, saat 17.00’de Elazığ amatör Evi’nde gerçekleştirildi.

Antrenör Gelişim Semineri’ne TÜFAD Elazığ Şubesi Başkanı Münir Yılmaz’ın yanı sıra Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür, İl Hakem Kurulu Başkanı İnanç Özgen, spor taban birlikleri ve kursa başvuruda bulunan futbol antrenörleri katıldı.

YILMAZ: LİDER HER ZAMAN İÇİN KRİZLERİ ÇÖZER, KRİZ YARATMAZ

Programın açılış konuşmasını yapan TÜFAD Elazığ Şubesi Başkanı Münir Yılmaz, “Buradaki camianın dışında kalan antrenör arkadaşlarımda dahil Allah rızası için herkesi çok seviyorum. Bunu net bir şekilde söyleyeyim. Ama buradaki işin esprisi sosyal aktivite, dayanışma, iletişim anlamında maalesef asosyaliz. Bir sosyal dayanışma adı altında acıyı paylaşma iletişimimiz var. Bir kardeşimizin, meslektaşımızın annesi, babası, amcası vefat ettiğinde anında biz mesaj geçiyoruz. Yönetim kurulu olarak da 3-5 kişi olarak o arkadaşımızın acısını paylaşma adına maddi manevi elimizden, dilimizden döndüğü kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Maalesef bundan çok bir haber değiliz, ilgisiziz. Çok sorumsuzca davranıyoruz. Örneğin bir organizasyon var; burada mecburiyet olmazsa herhalde burada ya 20 kişi kalır ya 25 kişi kalır, 15 kişi kalır. Örneğin mübarek gecede Ramazan’da bir TÜFAD’ın 167 tane üyemiz olmasına rağmen 120 kişilik rezerve yapılmış; 38 tane arkadaşımız iştirak etmiş. Bu acı bir durumdur. Maalesef burada oturduğumuz yerde han yapmak istiyoruz. Yorulduğumuz yerde han yapmak istiyoruz. Bu bize yakışmıyor. Şu camiaya yakışmıyor. Lider her zaman için krizleri çözer. Kriz yaratmaz. Krizden nemalanmaz” ifadelerini kullandı.

YILMAZ: ŞAHSİYETLERLE İŞİM YOK

Başkan Yılmaz, “Biraz da ister istemez hepinize kırgın değilim ama şahıslarla, şahsiyetlerle işim yok. Genel konuşuyorum ben. Burada o krizi çözmek liderliğin en büyük vasıflarından biridir. Bir takım yönetiyorsun, panikledin, orada en soğuk kanlı olacak kişi kimdir? Antrenördür. Buradan da bende şube başkanı olarak şu olumsuzluklar içerisinde yaşadığım bazı hadiseler var. Burayı görmeyen arkadaşlarımız var. Bu alanın adresini benden soranlar var. Bu kadar kayıtsızız, bu kadar sorumsuzuz. Bunun olmaması lazım. Sevgi her şeyin başıdır. Hoşgörü her şeyin başıdır. Biz birbirimizi sevmezsek hiç kimse bizi sevmez. Antrenörlerin en büyük özelliği taklit ve takip edilen insandır. Hem taklit edilir hem takip edilir. Bunu kim yapar? Öğrencisi yapar. Öğretmensiniz. Bulunduğunuz yerdeki öğrenci sizi dağlar gibi görür, siz ona layık olmaya çalışın. Bun antrenmanda da böyledir, okulda da böyledir” şeklinde konuştu.

Seminerde il hakem eğitmeni Mesut Küçükarslan futbolda değişen oyun kuralları, Doç. Dr. Atalay Kaçar ise stres motivasyon ve zihinsel antrenman türleri konulu bir sunum gerçekleştirdi.

HABER: SITKI TAŞEL