"Yeni İletişim Ortamlarında Türkçe: Güncel Sorunlar ve Terim Önerileri Çalıştayı" düzenlendi

Türk Dil Kurumu Tarafından Üniversite Ve Sivil Toplum Örgütlerinin İşbirliği İle Düzenlenen “yeni İletişim Ortamlarında Türkçe: Güncel Sorunlar Ve Terim Önerileri Çaliştayi” Yapıldı.

"Yeni İletişim Ortamlarında Türkçe: Güncel Sorunlar ve Terim Önerileri Çalıştayı" düzenlendi

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna bağlı Türk Dil Kurumu tarafından üniversite ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği ile “Yeni İletişim Ortamlarında Türkçe: Güncel Sorunlar ve Terim Önerileri Çalıştayı” düzenlendi.

Çalıştayın açılış törenine Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin’in yanı sıra İstanbul Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güner Gürsoy, İstanbul Okan Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir Engin Uzun, Türkiye Bilişim Derneği Başkanı İlker Tabak, Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Ayşe İlker ve Prof. Dr. Ahmet Günşen ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Törende konuşan Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Türk Dil Kurumu olarak terimlerin Türkçeleştirilmesi hususundaki bu çalıştaya destek vermekten duydukları mutluluğu ifade etti. Prof. Dr. Gülsevin, TDK’nın kuruluşundan bu yana çok sayıda terim sözlüğü hazırlayarak, bunları genel ağda halkın hizmetine sunduğunu belirtti. Gülsevin, Türkçe’nin milli unsurlarını kaybetmeden yaygınlaştırılması, bilim dili, yazı dili ve edebi dil olarak gelişimi üzerine de bilgiler verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin’e, İstanbul Okan Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir Engin Uzun’a ve Türkiye Bilişim Derneği Başkanı İlker Tabak’a teşekkür plaketi takdim edildi. Günün anısına çekilen fotoğrafın ardından çalıştay oturumlarına geçildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137