Nazım Hikmet'in Oğlunun Ölüm İlanında Ünlü Aktörün Fotoğrafını Kullandılar

Şair Nazım Hikmet'in oğlu Mehmet Nazım'ı yakışıklılığı ile hatırlamak isteyen dostları, verdikleri ölüm ilanında Amerikalı aktör Gary Cooper'ın fotoğrafını kullandı.

Nazım Hikmet'in Oğlunun Ölüm İlanında Ünlü Aktörün Fotoğrafını Kullandılar

Ünlü şair Nazım Hikmet'in öz oğlu Mehmet Nazım, yaşadığı Fransa'da hayatını kaybetmesi üzerine dostları tarafından verilen ölüm ilanında Amerikalı aktör Gary Cooper fotoğrafının kullanılması şaşkınlık yarattı. Mehmet Nâzım'ın yakın dostu Komet yaptığı açıklamada bunun dostları arasında bilinen bir espri olduğunu söyledi.

ÖLÜM İLANINDA ÜNLÜ AKTÖRÜN FOTOĞRAFINI KULLANDILAR

Dün Hürriyet'te yer alan ve Güllü Aybar, Ali ve Rabia Güreli, Gündüz Vassaf, Zeynep Irgat, Fulya Sade, Bike Gürsel ve Komet tarafından verilen ilanda "Canımız, kuzenimiz, arkadaşımız, dostumuz ressam Menmet Nâzım (Mehmet le beau) aramızdan ayrıldı. Acımız sonsuz..." ifadelerine yer verilmişti. Ancak ilanda Mehmet Nâzım yerine Garry Cooper'ın fotoğrafı yer alıyordu.

"YAKIŞIKLILIĞI İLE HATIRLAMAK İÇİN BÖYLE BİR ŞEY YAPTIK"

Hürriyet'e konuşan Komet, bu konuyla ilgili şunları söyledi:

"Bir dönem Paris'de yaşayan sanatçı ve entelektüeller arasında Mehmet isminde pek çok arkadaşımız vardı. Mehmet Güleryüz, Mehemet Ulusel, Mehmet Nâzım gibi. Biz de onları birbirinden ayırmak için 'Kuş Mehmet', 'Kötü Mehmet', 'Koyun Mehmet' gibi çeşitli lakaplar kullanıyorduk kendi aramızda. Mehmet Nâzım'ınki de 'Mehmet le beau' yani 'Güzel Mehmet, Janti Mehmet'ti. Onu bütün güzelliği, yakışıklılığı ile hatırlamak için Gary Cooper fotoğrafı kullanıldı."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137