17 Temmuz tarihte bugün ne oldu? 17 Temmuz Dünya Emoji Günü nedir?

Dünya'da Siyaset, politika, yaşam, moda, tarih gibi alanlarda birçok gelişme yaşanıyor. 17 Temmuz tarihi 2014 yılından bu yana Dünya Emoji günü olarak kutlanıyor. Peki, Dünya Emoji Günü nedir? 17 Temmuz dünya ne günü? İşte, 17 Temmuz tarihte bugün…

17 Temmuz tarihte bugün ne oldu? 17 Temmuz Dünya Emoji Günü nedir?

Türkiye'de, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası yaklaşık 3 ay OHAL uygulandı. Türkiye'nin yanı sıra Dünya'nın birçok yerinde de siyasi, tarihi, ekonomik çeşitli gelişmeler yaşandı. 17 Temmuz 2014 yılında emoji tarihçisi Jeremy Burge tarafından Dünya Emoji Günü ortaya atıldı. Dünya Emoji Günü nedir ve nasıl kutlanır?

DÜNYA EMOJİ GÜNÜ NEDİR VE NASIL KUTLANIR?

Emoji Günü, 17 Temmuz'da kutlanan resmi olmayan bir bayramdır. O gün, emoji etkinlikleri ve ürün sürümleriyle kutlanır. 2014'ten bu yana her yıl kutlanan bu özel günü, emoji tarihçisi ve Emojipedia'nın kurucusu Jeremy Burge 2014 yılında ortaya attı.New York Times ise Burge'nin bunu 17 Temmuz'da "emojinin iPhone'larda gösterilme biçimine bağlı olarak" yarattığını bildirdi.

EMOJİ NEDİR?

Emojinin babası Japon Shigetaka Kurita, 1990'lı yıllarda izlenimlerini kâğıda aktararak genellikle sarı olan emojileri bulur.Bu emojileri ise sanal ortama aktarmayı düşünür. E, Japoncadaki resim kelimesini temsil ediyor. Moji ise karakteri. Yani kısaca Resimli Karakter anlamına geliyor.

EMOJİ GÜNCELLEMELERİ

2015 Dünya Emoji Günü'nde Pepsi, bir emoji klavyesini ve PepsiMoji'yi başlattı. Bunlar başlangıçta Kanada'da piyasaya sürüldü ve 2016'da 100 pazara genişledi.

2016 yılında Google, Unicode karakter U + 1F4C5 CALENDAR 'nin görünümünü 17 Temmuz'da Android, Gmail ve Hangouts ürünlerinde gösterecek şekilde değiştirdi. 2016 yılında, Sony Pictures Animation, TJ Miller'ı The Emoji Film'in ilk oyuncu kadrosu olarak ilan etmek için World Emoji Day'i kullandı. Google, yeni emoji ve Emojipedia'yı yayınladı. İlk Dünya Emoji Ödüllerini başlattı. Apple, 2017'de, iOS'taki yeni emojilerini ilan ederek Dünya Emoji Günü'nü kutladı, Google, "blob emojisinin" sona erdiğini duyurdu.

2018 yılında Kim Kardashian,

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2019, 17:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137