Atatürk'ün ilaçlarının hazırlandığı eczaneye ait malzemeler sergileniyor

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de ilaçlarını aldığı tarihi İstanbul Eczanesi'ne ait malzemeler, Ankara Eczacı Odasında sergilenmeye başlandı.

Atatürk'ün ilaçlarının hazırlandığı eczaneye ait malzemeler sergileniyor

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de ilaçlarını aldığı tarihi İstanbul Eczanesi'nde bir asır boyunca ilaç üretiminde kullanılan teçhizat ve ecza dolapları, Çankaya'daki Ankara Eczacı Odası binasında ziyaretçilere sunuldu.

Atatürk'ün hatırası da bu eczanede

Ankara Eczacı Odası Başkanı Süleyman Güneş, dönemin birçok siyasetçisinin ilaçlarını temin ettiği İstanbul Eczanesi'nin geçen yıl çeşitli sebeplerden ötürü kapandığını söyledi.

  • Atatürk'ün ilaçlarının hazırlandığı eczane müzeye dönüştürüldü

1919'da Hüseyin Hüsnü Sarı tarafından kurulan eczaneyi müzeye dönüştürdüklerini anlatan Güneş, "Atatürk'ün de hatırası bulunan bu eczanenin, eşya ve malzemeleriyle gelecek kuşaklara tarihi bilgi ve belge olarak aktarılmasını sağlayacağız" dedi.

Değerli eşyalar Ankara Eczacı Odasına bağışlandı

İstanbul Eczanesi'nin son sahibi eczacı Ömer Faruk Erdem, kurucu Hüseyin Hüsnü Sarı ile 1948'de tanıştığını belirterek, 1979'da tıp fakültesindeki baş eczacılık görevini bıraktığını ve teklif üzerine eczanenin işletmeciliğini üstlendiğini söyledi.

Eczanenin devamı için gayretle çalıştığından bahseden Erdem, şöyle konuştu:

"Bazı mesleki sıkıntılardan dolayı 2017'nin son gününde eczanemi kapattım. Bazı antika eşyaları müzayede değerlendirdim. Geri kalan değerli eşyaları Ankara Eczacı Odasına bağışladım. Eczanemin 100'üncü yılını burada kutlamak istiyorum."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137