Yönetmenliğini Hakan Şahin’in yaptığı “Atçalı Kel Mehmet” adlı filmin başrollerinde Gökhan Keser, Cemal Hünal, Ceren Kaplakarslan yer alıyor. Tarihi, aksiyon türündeki filmin konusu şöyle: “Atçalı Kel Mehmet, Osmanlı Padişahı II. Mahmut döneminde yaşamış Ege bölgesinin ilk efelerinden biridir. Zenginden alıp fakire vererek bölgesinde adaleti sağlar ama çıkarları zedelenen ağalar, beyler ve voyvodalar tarafından da hain ilan edilir. Atçalı’nın ölüm fermanı verilir ve Atçalı Kel Mehmet Efe’ye iki seçenek kalır. Kaçacak ya da ölecektir.”

AY LAV YU TUU

Sermiyan Midyat’ın yönetmen koltuğunda oturduğu “Ay Lav Yu Tuu” adlı filmin başrollerini Sermiyan Midyat, Nikki Leigh, Steve Guttenberg paylaşıyor. Komedi türündeki film, Amerika’da eğitim alıp köyü Tınne’ye dönen İbrahim’in iki kültür arasında yaşadıklarını anlatılıyor.

TARLA

Yönetmenliğini Cemil Ağacıkoğlu’nun üstlendiği “Tarla” adlı filmin başrollerinde Ilgaz Kocatürk, Kenan Bal, Serkan Ercan var. Dram türündeki filmin konusu özetle şöyle: “Hırslı ve biraz da hayalperest bir adam olan Tarık'ın işleri planladığı gibi gitmez. Borç batağına girmiştir üstüne üstlük eve ve işyerine haciz gelmiştir. Bu durum evliliğini de sarsmaktadır. Borçlarını kapatmak için son çare olarak aklına memleketindeki tarlanın satılması gelir. Ama ailesinin olurunu almalıdır. Baba ocağına gittiğinde babası biraz çekimser davransa da annesi onu da ikna eder; böylece ellerindeki yegâne tarlayı Tarık'a vermeyi kabul ederler. Fakat küçük kardeşi Emre, abisine yardımcı olmak için onunla beraber İstanbul´a gidecektir. Tarık istemeye istemeye kardeşiyle İstanbul´a doğru yola çıkar. Fakat bu yolculuk ikisine de hiç tahmin etmedikleri yeni kapılar açacaktır.”

ELLY HAKKINDA

Asghar Farhadi’nin beyazperdeye taşıdığı “Elly Hakkında” adlı filmin başrollerini Taraneh Alidoosti, Golshifteh Farahani, Shahab Hosseini paylaşıyor. Dram türündeki filmin konusu kısaca şöyle: “Almanya’da yaşayan Ahmat, bir süre sonra İran’ı ziyarete gider. Orada onu eski arkadaşları karşılayacaklardır. Birlikte bir tatil planı yaparlar. Hazar Gölü kıyısında üç gün birlikte eğleneceklerdir. Tatili düzenleyen Sepideh, bu tatile Elly’ı da çağırır. Ahmad Elly’ı tanımamaktadır ama Sepideh’in amacı biraz da onları yakınlaştırmaktır. Tatil güzel geçmektedir, ta ki ikinci gün Elly kaybolana dek… O günün sabahında Tahran’a dönmesi gerektiğini söylemiş olan Elly, nasıl yok olmuştur? Bu andan itibaren bazı yalanlar ortaya çıkar ve yalanın tüm olayların seyrini nasıl değiştirebildiği gözler önüne serilir.”

İZ

Polisiye, gerilim, dram türündeki “İz” adlı filmin yönetmenliğini Agnieszka Mandat-Grabka yapıyor. Filmin başrollerinde ise Marcin Bosak, Agnieszka Mandat-Grabka, Wiktor Zborowski bulunuyor. Filmin konusu ise şöyle: “Astroloji tutkunu, vejetaryen ve hayvan hakları savunucusu Janina, emekliliğinden bu yana kasabada öğretmenlik yapmaktadır. Dağ evinde tek başına huzurlu bir hayat yaşayan Janina’nın çok sevdiği iki köpeği ansızın ortadan kaybolur ve bir komşusu öldürülür. Çok geçmeden kasabada başka esrarengiz cinayetler de işlenir. Kasaba halkı ve polisin araştırmalarının sonuçsuz kalması üzerine Janina, bu esrarengiz olayların izini kendisi takip etmeye başlar.”

KAÇIŞ ODASI

Skeet Ulrich, Sean Young, Christine Donlon’ın başrollerinde yer aldığı “Kaçış Odası” adlı filmin yönetmenliğinde Peter Dukes var. Korku türündeki film ise şöyle: “Korku filmi tutkunu Jeff ve Ben ile kız arkadaşları Jess ve Angie, günümüzün popüler oyunlarından olan kaçış odası oyununa dahil olur. Bir odada kilitli olan arkadaşlar çıkış yolunu zekalarını kullanarak bulacak ve iyi zaman geçireceklerdir. Ancak işler planlandığı gibi gitmez. Zira duvara zincirle bağlı, maskeli birisinin daha odada olduğunu fark ederler. Odada doğaüstü bir katil vardır. Arkadaş grubu 55 dakika içinde çıkış yolunu bulmalı ve yenemeyecekleri bu düşman onları yok etmeden canlı olarak odadan kurtulmalıdır.”

KİNGSMAN: ALTIN ÇEMBER

Matthew Vaughn’ın yönetmenliğini üstlendiği “Kingsman: Altın Çember” adlı filmin başrollerini Taron Egerton, Colin Firth, Mark Strong oynuyor. Aksiyon, casusluk, komedi türündeki film şöyle: “Merkezleri yok edildikten ve dünya rehin alındıktan sonra, Kingsman ajanları bir kez daha harekete geçmek zorundadır. Araştırmaları sonucu Amerika’daki bir casus teşkilatının varlığından haberdar olurlar. Statesman olarak bilinen bu teşkilat da kendilerinin teşkilatıyla aynı dönemde kurulmuştur. Bu iki elit teşkilat; acımasız, ortak düşmana karşı beraber hareket eder. Dünyayı kurtarmak Eggsy için artık bir alışkanlık haline gelmiştir.”