ABD Başkanı Donald Trump, Cuma günü paylaştığı tweetinde dizinin meşhur repliği 'Kış geliyor' (Winter is coming) cümlesine atıfla, "Yaptırımlar geliyor" cümlesinin yazılı olduğu bir poster paylaşmıştı.

"MARKAMIZIN SİYASİ AMAÇLAR İÇİN UYGUNSUZ KULLANILMASINI İSTEMİYORUZ"

Bunun üzerine dizinin yapımcısı ve dağıtımcısı olan HBO televizyon kanalı CNN'e yaptığı açıklamada, "Böyle bir mesajlaşmanın yapılacağının farkında değildik, markamızın siyasi amaçlar için uygunsuz kullanılmamasını tercih ederdik" dedi.

KANAL, ESPİRİLİ BİR TWEETLE ELEŞTİRDİ

Kanal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında ise "Telif haklarının yanlış kullanımını Dothraki dilinde nasıl söylersiniz?" diyen esprili bir dil kullandı. Dizinin esinlendiği kitabın yazarı olan George R.R. Martin de attığı tweetinde 6 Kasım'da ABD'de düzenlenecek ara seçimlere atıfta bulunarak, "Korku, kılıçtan daha keskindir. 6 Kasım'da oy verin" ifadesini kullandı.

DİZİNİN KÖTÜ KARAKTERİNİ TRUMP'A BENZETTİ

Martin'in Trump karşıtı bir edebiyatçı olduğu biliniyor. Martin, geçen ay New York Times dergisiyle yaptığı bir röportajda, Trump'ı dizinin kötü karakterlerinden Kral Joffrey'nin büyümüş hali olarak tanımlamış, "Aynı duygusal olgunluğa sahipler" demişti.

Dizinin oyuncuları Maisie Williams ve Sophie Turner da Twitter'dan yaptıkları paylaşımlarda Trump'ın tweetini eleştirdi.

İRAN CEPHESİNDEN HAMLE GECİKMEDİ

Ancak Trump'a karşı asıl hamle İran cephesinden geldi. İran Devrim Muhafızları'nın Komutanı Kasım Süleymani de yine aynı diziye atıfla, "Sana karşı duracağım" yazan bir poster paylaştı. ABD, İran ile 2015 yılında varılan nükleer anlaşmayla kaldırılan tüm yaptırımları yeniden yürürlüğe koyma kararı almıştı. ABD'nin bu ülkeye yönelik ilk aşama yaptırımlarının 7 Ağustos'ta yürürlüğe girmesinin ardından, ikinci dalga yaptırımlar da devreye girdi.