Milyonlarca insanı aynı anda ekran başına kilitlemeyi başaran efsane dizi Game of Thrones, şu sıralar final sezonu ile insanlara hüzünlü anlar yaşatırken aynı zamanda insanları korkutmaya ve heyecanlandırmaya da devam ediyor. İlk bölümünü 17 Nisan 2011’de yayınlayan dizi, aradan geçen 8 senede pek çok karaktere hayat verdiği gibi bir o kadarının hayatını da sonlandırdı. Yayınlanan son bölümünde ilk sezonun ilk bölümünden beri beklenen Westeros savaşına şahit olduk. Peki, ilk bölümden bu bölüme kadar hangi karakter nasıl bir değişim gösterdi? Bu yazımızda sizlere Game of Thrones karakterlerinin ilk halleri ile bugünkü hallerini göstereceğiz.

Daenerys Targaryen

Şu sıralar ejderhalarıyla Westeros’a korku salan Daenerys, son bölümde büyük bir cesaret örneği göstermiş ve bu uğurda bazı önem verdiği kişileri kaybetmişti. İlk bölümde gördüğümüz kişiden eser olmadığını da söylemek gerekiyor.

Sansa Stark

İlk başlarda tatlı ve hatalar yapan bir prenses olarak karşımıza çıkan Sansa, yaşadığı onca zor şeyle büyüdü ve en sonunda bugünkü halini aldı.

Bran Stark

8 sene içerisinde en çok gelişim gösteren karakterlerden biri de Bran. İlk bölümde dramatik bir şey yaşayan bu tatlı çocuk, ilerleyen dönemde adeta bambaşka biri oldu.

Arya Stark

8 sezon nasıl geçti bilmiyoruz, ancak ilk bölümden beri bu kızın rolünün büyük olacağını biliyorduk. Arya’nın yer aldığı en sıkıcı sahnelerde bile, tüm bunların bir sebebi var diye kendimizi fazlasıyla inandırdık. Sonunda ise, karşımıza beklediğimizden de iyi bir karakter çıktı.

Cersei Lannister

Game of Thrones’un belki de en sevilmeyen karakteri desek yanlış olmayız. Akıllı olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz, ancak bu kadar kötü kalpli olmasaydın ne olurdu be Cersei.

Jaime Lannister

Bazı hataları olsa da her zaman doğru duruşu ile beğenilen karakter Jaime, yıllar içinde büyük değişim gösterdi. Kardeşi Cersei’ye olan aşkı olmasaydı çok daha farklı bir karakter olabilirdi.

Jon Snow

Dizinin yine en çok ilerleme kaydeden karakterlerinden biri olan Jon, Kuzey’de yaşadığı maceraların ardından cesareti ile herkesin sevgilisi olmayı başardı.

Tyrion Lannister

Dizinin en akıllı karakterlerinden biri olarak kabul edebileceğimiz Tyrion, pek çok hayati tehlike atlatmış olsa da final sezonuna kadar çıkmayı başardı. Üstelik bunu yaparken pek çok savaşın seyrini değiştirdi.

Theon Greyjoy

Theon, son derece inişli çıkışlı grafik çizen karakterlerden biri. Yaptığı onca şeyi son sezonda kahramanca bir şekilde affettirdi. Kendisine teşekkürü borç biliriz.

Jorah Mormont

Daenerys’e platonik olarak aşık olan Jorah, son bölümde yine kendini kanıtladı. Bu güzel karakter, yaşadığı onca zorluğa rağmen her zaman büyük işler başardı.

Sandor Clegane (The Hound)

Westeros’un gördüğü en iri yarı ve en iyi dövüşçülerinden biri olan Hound, Arya ile çok iyi bir uyum yakaladı.

Gendry

Hakkında yıllarca sayısız teori üretilen Gendry de dizinin sonunda bambaşka bir karakter olarak karşımıza çıktı. Belki teorilerin pek çoğu tutmadı, ancak şu anki halinden de memnunuz.

Samwell Tarly

İlk sezondan beri Jon’un en yakın arkadaşı olan Samwell, görünüşünün aksine çok büyük şeyler başardı. Geçen bölümlerde yaptıklarıyla dizinin geriye kalan son 3 bölümünde de etkin bir rol oynayacağını söyleyebiliriz.

Bugünkü yazımızın sonuna geldik. Bu karakterler dışında hayatını kaybeden sayısız karakter olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Ölen veya ölmeyen tüm karakterlere, bu karakterlere hayat veren oyunculara, senaristlere, yönetmenlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.