Game of Thrones hayranları serinin finali hakkında endişeli. Özellikle final sezonu ilerledikçe serinin takipçilerini hayal kırıklığına uğratan olayların sayısı artıyor. İzleyicilerde genel olarak serinin başarısız bir son yapacağına ve orijinal içerikten uzaklaştığına dair bir izlenim var.

Ghost’un Vedası

Jon Snow, seni internet asla affetmeyecek, vicdanın affetsin. Stark’ların kurtlarıyla bağları olduğu biliniyor. Tamam özünde Targaryen olabilirsin ama Ghost’u bir başını dahi okşamadan kuzeye yollamak nedir? Serinin yazarları, önceki hikayelere hiç mi bakmadınız? Yazık oldu hayvancağıza. Umarım Tormund kendisine iyi bakar. Jon’un bağı Ghost ileydi ama hiç de önemsemiş gibi durmuyor.

Jamie ve Brienne’in Garip İlişkisi

İçip içip birlikte olan bu iki karakterin ilişkisi, Jaime Brienne’in bakire olduğunu öğrendikten hemen sonra gerçekleşti ve ortadaki bir aşktan ziyade bir acıma ilişkisi gibi gözüküyordu. Birbirlerine gösterdikleri onca saygıdan ve hayranların gözünde bir yer kazandıkları onca maceradan sonra dostluklarını böyle saçma bir şey ile ilişkiye çevirmek ne kadar mantıklıydı? Daha da önemlisi ne gerek vardı? Bu sahne oldukça garipti. Sonrasında Jaime Cersei’nin üstüne giden ekibe katıldı ama amaçları bilinmiyor. Daha da garip yani.

Euron Greyjoy Biraz Fazla mı Güçlü? (Evet)

Haftalar içinde donanma yap, bütün donanmayı gizlemeyi başar, hareketli gemiden gökteyi ejderhayı tek atışta indir… Euron Greyjoy, ya çok şanslı bir adamsın ya da güçlü kötü adam oldun, savaşta şartlar eşitlensin diye güçlendirilmiş, tembel yazarlık örneği bir karaktersin. Bu senin suçun değil ama, yazarların suçu.

Ejderha mı? Devasa Kanatlı Kertenkele mi?

Ejderhalar hem stratejik olarak hem de güç açısından çok önemli yaratıklar olmalı. Hem hikayenin kendisinde büyük öneme sahipler hem de bu canlıların mitolojik rolü bunu gerektiriyor. Öte yandan seri boyunca önümüze gelen ve güçlerinden bahsedilen bu canlıların biri buz mızrağıyla biri Euron’un büyülü okuyla hemen devrildi. Drogon da pek bir işe yaramadı şu ana kadar. Madem öyle bu hayvanları neden besliyorlar ki?

Taktiklerin Vasatlığı

Bu konuda zaten bir haber yaptık ama genel olarak taktik konusunda dizi sınıfta kalıyor. Tarihi savaşlardan örnek alarak ya da birilerine danışarak daha iyi işler çıkarabilirlerdi.

Gemi savaşı hepten sorunlu bir sahne, öne bakan sabitlenmiş balistalara sahip bir gemiye uçan ve ateş kusan bir canavarı olan herkes yandan saldırırdı. Daenerys ne yaptı? Bodoslama gitti. Sonucu tabii ki kötü oldu.

Daenerys’in Hikayesi Fazla Zorlanıyor

Seri boyunca Danny’nin her an kötü karaktere dönüşebileceği konuşulup durdu. Bu sezon bu beklenti tavan yapmış durumda ve açıkçası karakterin bu dönüşümü hiç doğal durmuyor. Genel olarak her şey karakteri sıkıştırmaya ve kötü tarafa geçmeye zorluyor, yani Westeros şartlarında kötü tarafa. Bir şeyler açıklanıyor evet ama karakterin sempatik, kahraman modundan taht delisi atanamamış bir karaktere dönüşümü çok zorlama duruyor.

Hızlı Seyahat İçin M’ye Basın

Hikayeye hızlı seyahat geri döndü. Daha önce günler, haftalar geçen yolları artık atın sırtına atladığı gibi geçen karakterler adeta “Hop oradayım, hop buradayım” diyen Garavel ustaya bağladılar. Karakterler farklı yönlere de gitseler daha sonra “geçen zamanda geri gelmiş” oluyorlar. Bronn Winterfell’e, Euron pusu noktasına adeta ışınlandı. Hatta sonra bir baktık ki Euron arada Missandei’yi yakalayıp teslim etmiş bile.

Cersei ile Olan Görüşmenin Tamamı

Cersei’nin ne kadar acımasız olduğunu hepimiz biliyoruz. Görüşmede bir pusu kurarak Daenerys’i ortadan kaldırması, muhtemelen en karakterine uygun hareket olurdu. Hiçbir motivasyonu açıklanmadığı halde karakter bunu yapmadı. Ayrıca bu tarz bir saldırıdan sağ kurtulması, Daenerys’e yapacağı her türlü gaddarlık için bahane verirdi ve dönüşümüne çok daha fazla katkı sağlardı.

Serinin finali, hayranları pek de tatmin edecek gibi gözükmüyor ve şu anda genel olarak seyircilerde karamsarlık hakim. Son bir büyük savaş için serideki pek çok ögeyi boşa harcamışlar gibi duruyor. Kalan bölümlerde hikayenin nasıl toparlanacağını hep beraber göreceğiz.