Game of Thrones dizisi bir Ortaçağ Avrupası fantastik kurgusudur. Kaleler, kılıçlar, derebeylikler, tahtlar, büyüler ile dolu bu dünyada olmasını beklediğimiz şeyler arasında dünya çapında meşhur bir kahve zincirinin karton bardağı yok. Gelin görün ki serinin son bölümünde Daenerys Targaryen’in önünde bir Starbucks kahvesi bulunuyor.

Bir yandan bakınca bu bardağın orada bulunması oldukça komik. Öte yandan serinin hayranları bu diziyi iki yıl boyunca beklediler ve bu tarz bariz hatalar insanları şaşırtıyor. Serinin şu andaki en büyük sorunu bu değil ama bazı büyük sorunların dışarıya yansıması da bu.

HBO bu Starbucks bardağı hakkında bir açıklama yaptı. Resmi Game of Thrones hesabından atılan tweettte “Winterfell’den haberler. Bölümde gözüken latte bir hatanın sonucu. #Daenerys bitki çayı istemişti.”

Starbucks ise fırsattan istifade yaptığı reklamı kullanmak için kendi hesabından attığı tweette “Dürüst olmak gerekirse Ejderha İçeceği istememesine şaşırdık.” yazdı. Bir kullanıcıdan gelen “Ejderhalar ne içer ki?” sorusuna ise “Canları ne isterse” cevabını verdi.

Serinin uygulayıcı yapımcısı Bernie Caulfield bu hata için özür dilerken, bir de şaka yapıp “Biliyorsunuz Westeros, ilk Starbucks’ın açıldığı yerdir” dedi. 

Caufield ayrıca Starbucks’ın kendilerine reklam için para yollaması gerektiğini de söylerken, HBO’nun yakın zamanda bölümden kahve bardağını çıkaracağını umduklarını da belirtti. Ekipman görevlilerinin genelde çok dikkatli olduğunu söyleyen yapımcı, bulunan en büyük hata buysa iyi durumda olduklarını söylüyor.

Serinin final sezonunun ne kadar iyi durumda olduğu tartışmalı bir konu ve serinin hayranları arasında bu konuda tartışmalar var. HBO’nun bu hatayı şakaya vurması ve hatasını kabul etmesi ise güzel bir anı yaratmış oldu.