İsmet Özel kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Türk şiirinin yaşayan en önemli isimlerinden İsmet Özel, kalp rahatsızlığı nedeniyle İstanbul'da hastaneye kaldırıldı. Özel'in tedavisi yoğun bakımda sürüyor.

İsmet Özel kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Şair, düşünür ve yazar İsmet Özel, kalbindeki rahatsızlık sonucu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavisi süren Özel'in genel durumunun iyi olduğu öğrenildi.

75 yaşındaki şair çok sayıda şiir ve denemeye imza attı. İsmet Özel, çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı da yaptı. 2005’te Türkiye Yazarlar Birliği deneme ve üstün hizmet ödülüne layık görüldü. İsmet Özel, İstiklal Marşı Derneği'ni de kurmuştu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, rahatsızlık geçiren İsmet Özel'e geçmiş olsun dileklerini sosyal medyadan paylaştı. Koca, mesajında, "Rahatsızlığı nedeniyle tedavi altına alınan günümüz Türk şiirinin önemli ismi ve fikir adamı İsmet Özel'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, kendisine Allah'tan acil şifalar diliyorum" dedi.

Özel'in sağlık durumuyla da ilgili açıklama yapan Koca, "Kendisiyle 2 saat kadar önce telefonla görüştüm, genel durumunda bir sorun yok. Yakından takip ediliyor, ben de yakından takip ediyorum" ifadelerini kullandı.

İsmet Özel kimdir?

19 Eylül 1944, Kayseri doğumlu, Türk şair ve yazardır.

Bir süre Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrenim gördükten sonra, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı’ndan mezun oldu. 18 yıl Devlet Konservatuvarı’nda Fransızca okutmanlığı yaptı.

Ataol Behramoğlu'yla birlikte Halkın Dostları dergisini kurdu ve yönetti. 1963’ten itibaren şiirleri yayınlanmaya başladı.

1974’te düşünsel ve ruhsal bir değişim yaşayarak yazı hayatına İslami düşünce çerçevesinde devam etti. Uzun yıllar çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı.

2005’te Türkiye Yazarlar Birliği deneme ve üstün hizmet ödülünü kazandı. 9 şiir, 22 deneme, söyleşi, mektup ve 5 çeviri kitabına imza attı.

1978 yılında kaleme aldığı Üç Mesele (Teknik, Medeniyet, Yabancılaşma) en önemli kitaplarından biridir. 2007 yılında kurulan İstiklal Marşı Derneği'nin kurucusudur. İstiklal Marşı Derneği fahri genel başkanıdır. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137