Jordan Peele'nin İki Filmi Us, Rotten Tomatoes'dan Tam Puan Aldı

Jordan Peele'nin ikinci yönetmenlik denemesi olan Us, Rotten Tomatoes'da %100 almayı başardı.

Jordan Peele'nin İki Filmi Us, Rotten Tomatoes'dan Tam Puan Aldı

Jordan Peele’nin yönettiği ikinci uzun metraj filmi olan Us, Rotten Tomatoes’a oldukça hızlı bir giriş yaptı. Filmin galası boyunca, Rotten Tomatoes’da 39 eleştirmen puanı yer aldı ve eleştirilerin hepsinin pozitif olmasıyla film %100 skoruna ulaşma başarısını gösterdi. Tabii film yayınlandıktan sonra ve daha fazla eleştiri gelmeye başlayınca bu puan da düşüş yaşanacaktır.

Bu başarı Jordan Peele için çok da yabancı değil. Peele’nin ilk yönetmenlik denemesi olan Get Out da, Rotten Tomatoes’da %100 almayı başarmıştı. Aradan geçen iki yıla rağmen filmin puanı sadece %98’e gerilemiş durumda. Ayrıca 341 olumlu eleştiri alan filme sadece 6 adet olumsuz eleştiri gelmişti. Muhtemelen Us da benzer bir yoldan geçecek.

Get Out, açılış haftasında 33 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde ederken, toplamda 255 milyon dolar gibi bir gişe geliri elde etmeyi başardı ve filmin bütçesi sadece 4,5 milyon dolardı. Ayrıca film, korku filmleri için oldukça nadir bir olan “En İyi Film Dalında” Oscar Adayı olmayı başarmış ve “En İyi Orijinal Senaryo” ödülünü evine götürmeyi başarmıştı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137