Dünyanın en popüler çevrimiçi platformu olan Netflix, büyük prodüksiyonlu Hollywood yapımlarını abonelerine ulaştırarak kullanıcı kitlesini önemli ölçüde genişletmeyi başardı. Bununla birlikte Netflix’i bugün ulaşmış olduğu konuma taşıyan şey, La Casa de Papel gibi yerel yapımları uluslararası mecrada başarılı bir şekilde yayınlamak oldu.

Netflix, geçtiğimiz şubat ayında Çin’in yerel bir yapımı olan The Wandering Earth’ün yayın haklarını satın aldı. Yerel bir yapım için oldukça büyük bir bütçeye sahip olan The Wandering Earth, 10 bin özel efekt sahnesi ve 2 bin özel efektli çekimi ile Çin’den görmeye alışık olmadığımız kalitede bir bilim-kurgu filmi ortaya sunuyordu.

Netflix, The Wandering Earth’ü kütüphanesine katarak öncelikle Çin’deki abone sayısını artırmayı hedefliyor. Yine de şirket, The Wandering Earth’ü 29 farklı dile çevirip 190 ülkede erişime açarak böylesine büyük bir prodüksiyonu hemen her abonesinin izlemesini mümkün kıldı. Bu gelişme hem Çin sineması, hem de Netflix için oldukça önemli.

Avengers: Endgame ya da Captain Marvel gibi gişeyi sallayan filmlerin yanında The Wandering Earth’ü pek duymamış olabilirsiniz. Yine de inanılmaz bütçelere sahip Hollywood yapımlarını bir kenara bıraktığımızda The Wandering Earth’ün 2019 yılının en fazla hasılat yapan üçüncü filmi olarak karşımıza çıkıyor.