Palu Yeteneklerini Geliştiriyor Projesi kapsamında “Öğrencilerimizin Sesinden Türkülerimiz Müzik Şöleni ve Türk Halk Müziği Konseri” düzenlendi. Öğrenciler, birbirinden güzel eserler seslendirdi.

“ÖĞRENCİLER, BİRBİRİNDEN GÜZEL ESERLER SESLENDİRDİ”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Alakaş, “öğrencilerin akademik başarısını yükseltmeyi hedeflediğimiz gibi yeteneklerini ortaya çıkarmak da hedeflerimiz arasında” ifadelerini kullanarak “ Spor alanın yetenekli öğrencilerimiz keşfetmek bu yetenekleri ortaya çıkarmak geliştirmekte hedeflerimiz arasında bulunmaktadır. İşte bu çerçevede Allah vergisi bir birinden güzel ses yeteneğine sahip olan öğrencilerimizi keşfettik. Bu yeteneklerini geliştirmek ve sergilemek amacı ile bu programı tertip etmek amacında bulunmaktayız” diye kaydetti.

“BUNUN DAHA GELİŞMİŞİNİ GÖRMEK İSTİYORUZ”

“Palu almış başını gidiyor” diyen Palu Belediye Başkanı Mehmet Sait Dağoğlu ise programın gelişerek devam etmesini temenni ederek “ Tarihi eserleri ile öğrencileri ile etkinlikleri ile bugün de ses yarışması ile. İnşallah öğrencilerde bunun çok daha gelişmişini etkin bir müzik olarak görmek istiyoruz” dedi.

“PALU KÖKLÜ BİR GEÇMİŞE SAHİPTİR”

Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk, “amacımız yeni Enver Demirbağlar, Neşet Ertaşlar yetiştirmek” diyerek Palu’daki eğitimin istenilen seviyeye geldiğini söyleyerek “ Palu köklü bir geçmişe sahiptir. Bizim de amacımız sizlerin gayreti ile yeni Enver Demirbağlar yetiştirmek. Bu programı düzenleyen tertip eden hocamızı çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz 2 aylık bir süre içeresinde çalıştılar. Burada tabi bizim desteğim değil. Ailelerin desteği gerekiyor. Bu öğrencilerimizin kıymetini bilelim” ifadelerine yer verdi.