Safranbolu 5 günde yaklaşık 75 bin turist ağırladı

Karabük'ün tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu ilçesi, Ramazan Bayramı tatilinde çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Safranbolu 5 günde yaklaşık 75 bin turist ağırladı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesi, anıt eserleri, kanyonları ve mağaralarının yanında konak evleriyle açık hava müzesi konumunda.

Safranbolu'yu tercih eden yerli ve yabancı turistler, hafta sonunda ilçeye gelmeye başladı. 

Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakların eşsiz güzelliğinde konaklama imkanı sunan tarihi ilçedeki otellerdeki doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, "Dünyada en iyi korunan ilk 20 kent" arasında gösterilen Safranbolu'ya, 5 gün içinde yaklaşık 75 bin turist geldi. 

Safranbolu, Çin, Tayvan, Japonya, Almanya, İtalya ve Güney Kore'nin yanı sıra İstanbul, Ankara, Kocaeli, Eskişehir, Sakarya, Düzce, Bolu ve Zonguldak'tan da turist ağırladı.

"Ekiplerimiz her an görev başında"

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, bayram öncesinde aldıkları bütün tedbirleri uyguladıklarını ve turistlere huzurlu bir bayram geçirtmek için 24 saat esasına göre görev yaptıklarını söyledi. 

Tatilin başladığı ilk günden itibaren yoğun bir ziyaretçi akınına uğradıklarını vurgulayan Köse, şöyle konuştu:

"Otellerde doluluk oranı üst seviyelerde. Bu bayram tatilcilerin tercihi Safranbolu oldu. Bizler de misafirperverliğimizi elimizden geldiğince gösteriyoruz. Misafirlerimize huzurlu bir bayram geçirtebilmek için her türlü önlemlerimizi aldık. Trafik ve denetim konusunda ekiplerimiz her an görev başında. Esnafımız da her zaman olduğu gibi turistlerimize en iyi, en kaliteli hizmeti veriyor." 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137