Sırbistan'ın İlk Caz Müzesi Yoğun İlgi Görüyor

Sırbistan'ın güneyindeki Nis şehrinde açılan ve ülkede ilk olan caz müzesi, müzikseverlerden yoğun ilgi görüyor.

Sırbistan'ın İlk Caz Müzesi Yoğun İlgi Görüyor

Sırbistan'da "Uluslararası Nisville Caz Tiyatro Festivali" organizatörleri tarafından tarihi Nis Kalesi'nin hamamında açılan müze, Sırbistanlıların yanı sıra ülkeyi ziyaret eden turistlerin de yoğun ilgisiyle karşılandı.

Müzenin girişinde ziyaretçileri müzik kutusu karşılıyor

Müzenin girişine yerleştirilen müzik kutusu, ziyaretçilere Nisville Festivali'nin son 13 yılında çalan 27 parçayı dinleme imkanı tanıyor.

Yerli ve yabancı caz ustalarının fotoğraflarına yer verilen müzede ziyaretçilerin, gitar, piyano, saksafon, klarnet gibi çeşitli enstrümanlarla tanışma fırsatı bulduğu bir de müzik odası bulunuyor.

Asya ülkelerinden gelen turistlerden yoğun ilgi

Müze Müdürü Luka Niciforovic, ziyaretçilerin çoğunlukla Asya ülkelerinden gelen turistler olduklarını belirterek, "Müzenin en çok ilgi gören kısmı, Saban Bajramovic ve Solomon Burke'nin odaları" dedi.

Balkanlar'da caz müzik denince akla ilk gelen sanatçı Saban Bajramovic'in odasında, kendisinin heykeli ve fotoğraflarının yanı sıra şarkılarının dinlenebildiği özel bir müzik kutusunun bulunduğunu söyleyen Niciforovic, Solomon Burke'nin odasında ise 2010 yılında katıldığı Nisville'de oturduğu koltuk ve uyuduğu yatağın başlığının bulunduğunu söyledi. 

Girişin ücretsiz olduğu müzede, ziyaretçiler için bağış kutusu bulunuyor. 

Kaynak: AA

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137