Eyüpbağları Sulama Birliği İşçilerinin Sorunu Çözüldü

Tasfiye edilen Eyüp Bağları Sulama Birliği'nde çalışan işçilere yeni iş imkanı sağlamak için bir toplantı yapıldı. Toplantıyla ilgili bir açıklama yapan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, “Eyüp Bağları Sulama Birliği işçilerinin sorunu nihayetlendirildi. Hayırlı olsun” dedi. Konuyla ilgili Eyüpbağları Sulama Birliği İşçisi Süleyman Tanış da ayrıntılı açıklama yaptı.

Eyüpbağları Sulama Birliği İşçilerinin Sorunu Çözüldü

Eyüp Bağları Sulama Birliği'nde çalışan işçiler uzun bir süredir kendilerine verilecek yeni bir iş imkanı bekliyorlardı.

Daha önceden açlık grevi de yapan işçilerle ilgili bayram arifesinde Elazığ Belediye’sinde bir toplantı yapıldı…

Toplantıya Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve birlik işçileri katıldı…

Toplantıda işçilere yeni iş imkanları sağlanmak için yapılabilecekler konuşuldu.

“İŞÇİLERİN SORUNU NİHAYETLENDİRİLDİ”

Toplantının ardından Milletvekili Ömer Serdar, sosyal medya hesabından işçilerin sorununun çözüldüğünü belirten bir paylaşım yaptı. Milletvekili Serdar, “Eyüp Bağları Sulama Birliği işçilerinin sorunu nihayetlendirildi. Hayırlı olsun” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise sosyal medya hesabındaki paylaşımında, “Valimiz Murat Zorluoğlu ve TBMM Divan Üyesi Milletvekilimiz Ömer Serdar’ın katılımlarıyla, Eyüp Bağları Sulama Birliği  işçileri ile toplantımızı gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

BİRLİK İŞÇİSİ TANIŞ, CANLI YAYINDA KONUŞTU

Konuyla ilgili Eyüpbağları Sulama Birliği İşçisi Sülayman Tanış, Kanal Fırat televizyonunda yayınlanan Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programına katılarak toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“BUGÜN ADALET TECELLİ ETMİŞTİR”

Toplantıda konuşulanlarla ilgili bilgiler veren Eyüpbağları Sulama Birliği İşçisi Süleyman Tanış, “Bütün kamuoyunun da bildiği gibi bizim yaklaşık 8 yıldır süre gelen bir sorunumuz vardı. Açık yüreklilikle söyleye bilirim ki bugün adalet tecelli etmiştir. Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu, Sayın Belediye Başkanımız Mücahit Bey, Sayın Milletvekilimiz Ömer Serdar ve Eğitim Bir Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi bu sorunun çözülmesinde çok büyük emekleri vardır. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

“27 PERSONEL ELAZIĞ BELEDİYESİ’NDE İŞBAŞI YAPACAK”

Süleyman Tanış kendilerine belediyede iş verileceğini belirterek, “Bugün çok olumlu bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda sayın Valimiz en geç Perşembe günü olmak şartıyla Eyüpbağları Sulama Birliği işçilerinin devletle ilişiği kesilecek. Bu kesilen ilişki sonucunda sayın Mücahit Yanılmaz’ın talebiyle, 27 personel hizmet alımından Elazığ Belediyesi’nde iş başı yapma hakkı kazanmış bulunacaktır.

Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu, Mahalli İdareler Tasfiye Kuruluna vermiş olduğu talimatla Çarşamba günü SSK’dan çıkışlarımız beyan edilecek. En geç Perşembe günü sayın valimiz bu çıkışı onaylayacak. Onayladıktan sonra tebligatla birlikte Belediyemize müracaat ederek iş alma hakkımız olacaktır. Bizlere çıkış verilmediği için biz bu hakları alamıyorduk. Çıkış verilme neticesinden sonra bizlere çalışma hakkı doğmuş oluyor” ifadelerini kullandı.

“EN GEÇ CUMA GÜNÜ BELEDİYEDE İŞBAŞI YAPILACAK”

İşçilerin en geç Cuma günü belediye tarafından girişlerinin yapılacağının kendilerine aktarıldığını söyleyen Süleyman Tanış, “Sayın belediye başkanımızın beyanıdır işçiler Elazığ Belediyesinde çalışacak. Hizmet alımı kapsamında Elazığ Belediyesi’ne girişleri yapılacak. En geç Perşembe günü Elazığ Valiliği tarafından SSK’tan çıkışlar yapılacak. Cuma gününden itibaren Belediyede girişler yapılacak.

Hizmet alımından işbaşı yapacağız. Ama hukuki yolumuz açıldı. Belediyemizde çalışarak maddi gelir elde edeceğiz ve aynı zamanda hukuka başvuru yapmış olacağız. Elazığ Belediye Başkanımız Mücahit Bey, bizlerin daimi çalışarak belediyede daimi çalışmamızı sağlarsa buda bizim için artı bir avantajdır” dedi.

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!

 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2019, 01:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137