Forum Elazığ AVM'nin Kaderi Belli Oldu!

Elazığ’da yapılması büyük bir heyecanla beklenen ancak uzun bir süredir yapımı duran Forum Elazığ AVM’nin son durumu belli oldu.

Forum Elazığ AVM'nin Kaderi Belli Oldu!

Elazığlıların yıllardır merakla beklediği Forum Elazığ AVM’nin inşaatına Ağustos 2015 tarihinde başlanmıştı.

Forum Elazığ AVM merkezi Eski Çevre yolunun üzerinde bulunan Eski Sebze halinin üzerinde yapılacaktı.

Multi Gayri Menkul’de olan projeye Atlas Yatırım planlama ile Ahlakçı Grup tarafından çalışmalar başlamış ve hafriyat kaldırma çalışmaları yapılmıştı.

Metrelerce yerin altına inilmiş ve hafriyat uzun süren bir çalışmanın ardından kaldırılmıştı. Ancak uzun bir süredir Alışveriş merkezinin yapılacağı alanda bir çalışma yapılmıyor.

“MÜDÜR YAPILACAK DEMİŞTİ”

Konuyla ilgili Şubat 2017 tarihinde Ahlatçı Gurup Proje Müdürü Ayhan Kocabaş açıklama yapmış Müdür Kocabaş, AVM inşaatının durmasıyla ilgili yaptığı açıklamasında, Forum Elazığ Alışveriş Merkezini Elazığ’a mutlaka kazandıracaklarını söylemişti.  

“AVM YAPILMAYACAK”

Elazığ’ın kalkınması ve gelişmesi açısından önem arz eden ve uzun bir süredir merakla beklenen yaklaşık 30 bin metre karelik alan üzerine yapılması planlanan Forum Elazığ AVM’nin yapımının iptal edildiği belirtildi.

Merakla beklenen Forum Elazığ AVM’nin yapılmayacağı ve satışa çıkarılacağı iddia edilirken, satış bedeli de belirlendi.

Elazığ’ın en önemli konumlarından birinde bulunan arsa için yaklaşık 62 Milyon 500 Bin Lira değer biçildi. Arsayı almak isteyen yatırımcılar için arsanın bu fiyattan satılması planlanıyor.

Ayrıca AVM yetkililerinin ortak arayışı içerisinde oldukları da belirtildi. Eğer AVM’nin yapımı için 3 – 4 ortak bulunursa proje tekrar gözden geçirilecek ve AVM Elazığ’a yapılacak. Eğer ortak çıkmazsa da AVM Elazığ’da yapılmayacak.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2019, 01:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
KARA KEDİ
KARA KEDİ - 7 yıl Önce

HADİ BAKALIM ELAZIĞ İÇİN BİR FİYASKO DAHA ELAZIĞ MİLLETİ İFLAH OLMAZ DEVAM EDİN BÖYLE İYİDİR YANI BAŞINIZDAKİ İLLER GEÇTİ MEMLEKETİMİ

Kürşat
Kürşat - 7 yıl Önce

62 trilyon 500 nin lira nasıl bir para birimi? 62 milyon 500 bin lira olmasın o ? Bu yazıları kontrol eden bir editörünüz yok mu sizin?

Muhammed
Muhammed - 6 yıl Önce

Avm yapmakla Elazığ gelişmez. İnşAllah hiç yapılmaz bu şey. Fabrika yapılsın. Halı fabrikası olur, başka bişey olur. Her yıl tonla kayısı üretiliyor. Kayısı suyu fabrikası açılsın mesela. Elazığ toplumu tüketicilikten vazgeçsiz, üretici olsun. Elazığda üretim teşvik edilsin, tüketim değil.

eli
eli @Muhammed - 4 yıl Önce

fabrika için iyiymiş

Mert
Mert @Muhammed - 6 yıl Önce

Üzüm işleme fabrikası da harika bir proje olabilir. Geçtiğimiz yıllarda, önceki valilerimizden biriyle bu konu paylaşılmış. Hiçbir masraf olmadan, tamamen Avrupa Birliği hibesi ile yapılabilecek olan bu fabrikaya dönemin valisi karşı çıkmış, fabrikada şarap da yapılacağı için. :-) Bunu yerel televizyonlardan birinde konuşan bir beyefendi söylemişti. Üzüm Üreticileri Birliğinden olabilir, hatırlayamadım. Kaç çeşit üzümümüz var, sahip çıkan yok. Açılacak bir fabrikada sirke, meyve suyu, kuru üzüm ve üzüm ile yapılabilecek her şey üretilebilir. Ama nerde bunu yapacak zihniyet!

mahir
mahir - 6 yıl Önce

Çorumlu Ahlatçı dan Bir halt olmayacağı zaten belliydi.Sürekli ipe un serip durdular. İyi ki olmamış, bu memleketin AVM ye değil sanayi tesislerine ihtiyacı var.Sanayi olursa on tane AVM siz istemesenizde zaten yapılır.

elzmer
elzmer - 5 yıl Önce

gereksiz di zaten

SIRADAKİ HABER

banner137