Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen “Akciğer Kanseri Nedenleri ve Tedavisi” panel Su Ürünleri Enstitüsü Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Panele sivil toplum kuruluş temsilcileri, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Taşeron İşçiler Derneği Başkanı Erol Aslan panelde yaptığı konuşmada “Elazığ’a STK’lar öncülük ediyor” sloganıyla çeşitli programlar düzenlediklerini ifade etti.

Panelin moderatörlüğünü Elazığ Çiftçi Derneği Başkanı Ergün Aslan, Akciğer kanserinin toplumun kanayan yaralarından biri olduğunu söyledi. Biz bir farkındalık oluşturacaksak ilk önce biz neden kanser olduğumuzu sormalıyız ve biz araştırdığımızda işin içerisinde beslenme, hijyen ve bağımlılık olduğunu gördüm.

Panele konuşmacı olarak katılan Tarım İl Müdürü Turan Karahan, sağlıklı gıda üretimi konusunda görevlerinin olduğunu söyledi.

Yeşilay Cemiyeti Elazığ İl Başkanı Tamer Kayaoğlu,  sağlıklı bir yaşam ortamı hazırlamada, Yeşilay ile tarım bakanlığı arasında bir işbirliğinin olması gerektiğini ifade etti.

Bu sağlıklı yaşamın içerisinde değerli müdürümün de tarif ettiği gibi gıda çok önemli bir yer tutuyor dolayısıyla Yeşil Ay ve tarımla ilgili çalışmalarda da iş birliği gerekiyor demektir ki bundan sonraki süreçte de Tarım İl Müdürlüğüyle farkındalık oluşturmak adına birlikte hareket edeceğiz.

Medical Park Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tayfun Kermenli de Akciğer kanseri nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi.