TOKİ Başkanı Ergün Turan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile birlikte İstanbul Ataköy’de bulunan tarihi Baruthane'de yapımı devam eden Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulundu.

“BİR İKİ AY İÇERİSİNDE İNŞAATI BAŞLAYACAK”

Millet bahçeleriyle ilgili açıklama yapan TOKİ Başkanı Ergün Turan, “İstanbul’a tıpkı Yıldız Parkı Korusu ve Emirgan Korusu gibi yeni bir korunun yapıldığını belirten Turan, “Pendik'te beraberce bir Millet Bahçesi, hatta millet korusu inşa ediyoruz. Bu konu yaklaşık Yıldız Parkı Yıldız Korusu büyüklüğünde ve tamamen denize hakim. İnşallah bir ay içinde ihalesini yapmış olacağız. Başkanım yani bir iki ay içerisinde inşaatı başlayacak. Aynen İstanbul Yıldız Parkı gibi, Emirgan Korusu gibi yeni denize bakan bir koru olacak. Millet Bahçesi'nin bir farklı konsepti orada yapılacak. Kayabaşı'ndaki inşallah parkımız birkaç ay içinde Büyükşehir Belediyesi açacağız ve onlara işletmeler için devretmiş olacağız” dedi.

“ELAZIĞ’DA BİR KAÇ AY İÇERİSİNDE İHALEYİ BAŞLATMIŞ OLACAĞIZ”

TOKİ Başkanı Turan diğer şehirlerde yapılan millet bahçelerine de dikkat çekerek, “Aynı anda da Türkiye'de 22 tane Millet Bahçesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından bize tevdi edildi, çalışmalarını yapıyoruz. Hemen akabinde şu anda birkaç ay içinde Diyarbakır'da, Batman'da, Samsun'da, Elazığ'da, İstanbul'da bu ihaleleri birkaç ay içerisinde tamamını başlatmış olacağız. Bu vesileyle bu Türkiye'de gerçekten belediyecilik ve şehircilik anlamında Cumhurbaşkanımızın 24 Haziran seçimlerinde ortaya koyduğu bir vizyon. Türkiye'de bir değişimin de inşallah başlangıcı, yeni bir değişimin, yeni bir vizyonun başlangıcı olacak" diye konuştu.