Bayat Yumurta Nasıl Anlaşılır?

Yumurtalar diğer yiyecekler gibi küflenme ve kokma gibi bozulma belirtileri göstermez. Yumurtanın bayat olduğunu anlamak için özel yöntemler uygulamak gerekir.

Bayat Yumurta Nasıl Anlaşılır?

Aldığınız yumurtanın bayat olduğunu anlamak için su testi, kabuk kontrolü gibi testler yapabilirsiniz. Bu testlerle yumurtanın kaç günlük olduğunu bile anlamanız mümkün.

ALDIĞINIZ YUMURTA BAYAT MI?

Su testi: Aldığınız yumurtanın bayat olup olmadığını anlamanın en kolay yolu su testidir. Geniş bir su bardağı, sürahi ya da kaseyi bu test için kullanabilirsiniz. Su doldurduğunuz kaba yumurtayı koyun. Eğer yumurta bayatsa suyun yüzeyine çıkacaktır.

Yumurta akı ve sarısının ayrımı: Yumurtayı kırdığınızda yumurtanın akı ve sarısı birbirine karışmıyor ve tamamen ayrıysa bu, yumurtanın taze olduğunu gösterir. Bayat yumurtada sarı kısım yayvan ve dağınık halde, yumurta akı kısmı da gevşek bir görünümde olur.

Haşlanmış yumurta testi: Haşlanmış yumurta zor soyuluyorsa tazedir. Bayat yumurta ise kolayca soyulur.

ALDIĞINIZ YUMURTA KAÇ GÜNLÜK

Yumurtanın kaç günlük olduğunu anlamak için su testi uygulayabilirsiniz. Su dolu kabın içine koyduğunuz yumurtanın pozisyonu onun kaç günlük olduğunu açıklar.

1-3 günlük yumurta: Suya koyduğunuz yumurta tamamen suyun dibine batıyorsa yumurta 1-3 günlük bir yumurtadır.

4-6 günlük yumurta: Suyun dibine batan yumurtanın sivri kısmı tabana temas ediyor ve geniş kısmı biraz yukarı doğru kalkıyorsa bu yumurta, 4-6 günlük bir yumurtadır.

7-9 günlük yumurta: Suya batan yumurtanın sivri ucu tabandan teması kesmek üzere ve geniş kısmı yukarı doğru kalkmışsa bu yumurta 7-9 günlük bir yumurtadır.

10-12 günlük yumurta: Suya batırılan yumurtanın sivri ucu taban dik şekilde ve geniş kısmı tamamen havadaysa bu yumurta, 10-12 günlük bir yumurtadır.

13-15 günlük yumurta: Suya batırılan yumurtanın sivri kısmı altta olacak şekilde suyun yüzüne doğru çıkmaya başlıyorsa bu yumurta, 13-15 günlük bir yumurtadır.

16-18 günlük yumurta: 16-16 günlük bir yumurta suya batırıldığında dik kısmı altta olacak şekilde suyun yüzeyine çıka

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137