Bayramın Muhteşem 5'lisi

Diş Hekimi Pertev Kökdemir Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketimi için uyarıyor: “Dişlerinizi ihmal etmeyin, bu beşliyi bayram ziyaretlerinizde yanınızdan ayırmayın!”

Bayramın Muhteşem 5'lisi

İşte Diş Hekimi Pertev Kökdemir'in yanınızdan ayırmayın dediği o 5 madde: 

SU: 

Yemek yedikten sonra ağzınızı 30 saniye süreyle su ile çalkalamak ağızdaki asidik ortamın nötr hale gelmesine yardımcı olacaktır. Bu sayede çürük oluşumu da en azından diş fırçalayana kadar geciktirilmiş olur.

ŞEKERSİZ SAKIZ:

Et yedikten sonra ağızda oluşan asidik ortamı nötrlemek için 15 dakika boyunca şekersiz sakız çiğnemek; dişlerin arasındaki gıdaların daha kolay temizlenmesini sağlar.

DİŞ İPİ: 

Dişlerinizin arasına et, tatlı vb. yiyecek artığı sıkıştıysa; vakit kaybetmeden, hemen çıkartmanız hem diş, hem diş eti sağlığınız için önemlidir. Bunun için de kürdan kullanmak yerine yanınızda diş ipi bulundurun.

DİŞ FIRÇASI VE MACUN:

Seyahat tipi diş fırçası ve macununuzu yanınızda bulundurmanız, yemekten sonra 2 dakikada dişlerinizi tertemiz yapmanızı sağlar. Böylelikle ağzınızı ferahlatabilir ve çürümeye karşı koruyabilirsiniz.

SEYAHAT TİPİ AĞIZ GARGARASI: 

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, "Bayram ziyaretleri boyunca yanınızda seyahat tipi ağız gargarası bulunursa; yemek ve/veya et yedikten sonra ağızdaki asidik ortamı baskılayıp bakteri sayısını azaltmak için kullanabilirsiniz" diyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137