Beyaz ve Kahverengi Yumurta Arasında Ne Fark Var?

Kaliteli protein kaynağı olan yumurtaların kahverengi ve beyaz türleri vardır. Bu renk farkının ne anlama geldiğini, beyaz ve kahverengi yumurta arasında ne fark olduğunu biliyor musunuz?

Beyaz ve Kahverengi Yumurta Arasında Ne Fark Var?

Beyaz ve kahverengi yumurta arasında besleyicilik açısından fark yoktur. Besleyiciliği tamamen tavuk ve tavuğun besinleri ile ilgilidir. Renk farkı da kalıtımsal nedenlerden dolayıdır.

BEYAZ VE KAHVERENGİ YUMURTA ARASINDAKİ FARK

Beyaz ve kahverengi yumurta arasında rengi dışında fark yoktur. Besleyicilik olarak renkleri üzerinden değerlendirme yapmanın bir anlamı yoktur. Yumurtanın besleyiciliğini etkileyen faktörler, tavuk cinsi ve tavuğun tükettiği besinlerle ilgilidir.

YUMURTA RENKLERİ NEDEN FARKLI?

Yumurtaların renginin farklı olması, tavukların yumurtalarını düşmanlardan korumak için kamufle etmesinden kaynaklanır. Tavuklar yumurtalarının kamufle ederek nesillerinin devamını sağlarlar.

Yumurtaların renklerinin farklı olmasında kalıtsal faktörlerde vardır. Akdeniz kökenli Tavukların yumurtaları beyaz, Asya kökenli tavukların yumurtaları ise kahverengi olur. Bir başka görüşe göre de beyaz ibikli tavuklar beyaz yumurta, kırmızı ibikli tavuklar kahverengi yumurta yumurtlar şeklinde görüş var.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2019, 14:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137