Yapılan bir araştırmaya göre, insanlar haftada ortalama 3-17 saatini yaşam alanlarını temizlemeye ayırıyor. Ancak özellikle kimyasal kullanarak yapılan geleneksel temizlik tam anlamıyla etkili olmuyor. Peki evlerimizi gerçekten temizliyor muyuz yoksa sadece düzene mi sokuyoruz? Sorunun cevabı haberimizde.

100 MİLYON BAKTERİYLE YAŞIYORUZ

Bir klozet kapağı santimetrekare başına yaklaşık 200 mikroorganizma içeriyor. Bir bilgisayar klavyesinde de santimetreküp başına 13 bin bakteri bulunuyor. Hatta ortalama bir evde 7 bin farklı türde 100 milyon bakteri yaşıyor. Bu rakamlar korkutucu olsa da, haftada belirli bir saatimizi temizliğe ayırarak yaşadığımız ortama hijyen ve sağlık getirmeye çalışıyoruz. Sadece nemli bir bezle toz almak veya yerleri silmek etkili olmuyor. Ancak kimyasal temizlikle bakteri ve mikroorganizmaların büyük bir çoğunluğu ortadan kaldırılamıyor. Elbette ki kimyasallar 'gerçek' temizlik sağlayamadığı gibi, evde bebek/çocuk varsa risk teşkil ediyor. Uzmanlar buharlı temizleme yönteminin, kimyasal maddelere gerek kalmadan bakterileri ortadan kaldıracağını söylüyor.

ÇÖZÜM BUHARDA

Temizlik, 'yüzeyde bulunan istenmeyen yabancı maddeleri ortadan kaldırmak' olarak tanımlanabilir. Yapılan her temizleme işlemi, mümkün olan en etkili temizleme yöntemini kullanarak kir ve yabancı maddelerden kurtulmayı amaçlar. Bu durum; süpürme, vakumlama, ovma ya da kuru veya ıslak bir paspas gerektirir. Yorucu ve çok etkili olmayan geleneksel temizlik yöntemlerine alternatif olarak da buharlı temizlik teknolojileri bulunuyor. Bu yeni nesil temizleme yöntemi, kimyasal maddelere gerek kalmadan temizliğin yanında bakterilerin yüzde 99,99'a varanını ortadan kaldırıyor.

Kaynak; en son haber