Bu Yazın Modası Lezzetli ve Pratik Sofralar!

Peynire zeka katan Muratbey, nefis ve pratik tarifleri ile yaz sofralarınızın daha sağlıklı ve lezzetli olmasına yardımcı oluyor.

Bu Yazın Modası Lezzetli ve Pratik Sofralar!

Heyecanla beklenen ve ruhumuzu ısıtan aylar etkisini göstermeye başladı. Artan sıcaklıkların etkisiyle, giydiklerimiz kadar yediklerimiz de hafifliyor.

SEBZE SARMASI

Malzemeler:

250 gr. Muratbey Topi peynir

2 adet kabak

2 adet patlıcan

3 domates

Nane

Tuz

Sarımsak

Hazırlanışı:

Kabak ve patlıcanları uzun - ince dilimler halinde kesin ve yağsız tavada pişirin. Her bir kabak ve patlıcan diliminin arasına Muratbey Topi peyniri koyup sarın ve açılmaması için kürdan ile tutturun. Kürdanların üzerine tekrar Topi peyniri koyun. Derin bir kapta domatesleri rendeleyin, tuz, nane ve sarımsak ile karıştırın. Sosu, hazırladığınız sarmaların üzerine dökün ve 180 derece fırında pişirin.

3 PEYNİRLİ PEMBE KREP

 Bu Yazın Modası Lezzetli ve Pratik Sofralar!

MALZEMELER:

KREP İÇİN:

2 su bardağı un

2 adet yumurta

1,5 su bardağı süt

Yarım su bardağı su

Tuz

Sıvı yağ

KREP HARCI İÇİN;

Sürmeli peynir

Lor peyniri

Burgu peynir

Kırmızı pancar

Krema

Salatalık

HAZIRLANIŞI:

Tereyağını eritin. Unu, rengi hafif sararana kadar kavurun. Un, süt, yumurta ile klasik krep hazırlığı yapın. Kırmızı pancarı iyice yıkayarak kaynatın. Elde edeceğiniz suyu, daha sonra krep hamuruna doğal ve lezzetli bir renk verici olarak iştah açıcı pembe renge kavuşmasını sağlamak amacıyla kullanın. Krep hamurunu sıvı yağ ile yağlanan yapışmaz bir tavada pişirin. Diğer taraftan Sürmeli peynir ve Lor peyniri karıştırıp krema ile lezzetli bir harç hazırlayın. Son aşamada pembe krepin içine Burgu peynir ve salatalık yerleştirip rulo şeklinde sarın. Şeritler halinde dilimleyip servise edin.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137