Fransız Doktorlar, Korona Tedavisinde İşe Yarayan İlacın İsmini Açıkladı

Dünyada yaklaşık 10 bin kişinin ölümüne yol açan koronavirüsün tedavisiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Fransa'nın Marsey Üniversite Hastanesi'nde yapılan testlerde sıtmayı önlemek ve tedavi etmek için kullanılan klorokin ilacının koronavirüs tedavisinde de etkili olduğu açıklandı.

Fransız Doktorlar, Korona Tedavisinde İşe Yarayan İlacın İsmini Açıkladı

Koronavirüse karşı dünya genelinde önlemler alınırken, salgına karşı ilaç ya da aşı arayışı da sürüyor. Uzmanlar şu sıralar özellikle başka hastalıklar için kullanılan ilaç ya maddelerin koronavirüse karşı etkili olup olmayacağını araştırıyor. Bu araştırmalar çerçevesinde Fransız doktorlar sıtma tedavisinde kullanılan klorokin ilacının koronavirüs tedavisinde etkili olduğunu açıkladı.

24 HASTADAN YÜZDE 75'İ VİRÜSTEN KURTULDU

Testleri yürüten Profesör Didier Rault ilk deneylerin başarı gösterdiğini açıkladı. Doktor Rault, 24 Covid-19 hastasının deneysel tedaviyi kabul ettiğini belirterek 6 gün içerisinde yüzde 75'inin virüsten kurtulduğunu bildirdi. Klorokin verilmeyen hastaların ise yüzde 90'ı hala virüsle mücadele ediyor. Hastanede gerçekleştirilen klinik deneyler için sağlık otoriteleri de onay vermiş durumda. Sıtma ilaçları aynı zamanda son derece ucuz.

AVUSTURYA VE HİNDİSTAN'DAN DA AYNI SONUÇLAR GELMİŞTİ

Son birkaç gündür başta sıtma ilacı olmak üzere antiviral kullanılan deneysel tedavilerde aynı sonuçlar Avustralya ve Hindistan'dan da gelmişti.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2020, 23:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137