Gece boyunca bekleyen su içilir mi?

Yatmadan önce yatağımızın başucuna bıraktığımız su bardağı düşündüğünüz kadar masum değil. Çünkü gece boyu bekleyen su, bakteri ve toza maruz kalarak yapısı değişir.

Gece boyunca bekleyen su içilir mi?

Yatmadan önce yatağınızın başucuna bıraktığınız suyu sabah kalktığınızda içmeniz sağlığınız için riskler oluşturabilir. Bu yüzden suyunuzu ağzı kapalı şekilde muhafaza etmelisiniz.

BİRÇOK İNSANIN ALIŞKANLIĞI

Birçok insan sabah kalktığında su içme isteğini başucuna bıraktığı su ile karşılar. Pratik olması ile iyi bir fikir gibi görünen bu alışkanlık, sağlık açısından pek de iyi bir fikir sayılmaz. Sabahları bir bardak su içmek sağlığını için iyi olabilir ama gece boyu bekleyen suyu içmeniz değil.

BAKTERİ VE TOZA MARUZ KALIYOR

Su hava ile temas ettiğinde reaksiyona geçerek yapısında değişme olur. Kimyasal tepkime sonucu suyun yapısı ve tadı değişir. Gece boyu bekleyen su reaksiyon dışında gece boyu bakteri ve toz etkisine de maruz kalır. Bu etki de suyun tadının ve yapısın değişmesine neden olur. Bu yüzden suyunuzun kirlenmemesi ve yapısının bozulmaması için suyu kapalı şişe ve benzeri şekilde muhafaza etmelisiniz.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2019, 15:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137