Hangi ülke hangi seyahat şartlarını uyguluyor?

COVID-19'la mücadele halindeki birçok ülke, seyahat edecekler için koşullar koymayı sürdürüyor. Karantina, PCR testi ve aşı zorunluluğu ise ülkeden ülkeye değişiyor. Peki, Türk vatandaşları için seyahat şartları neler? İşte öne çıkan bazı ülkeler...

Hangi ülke hangi seyahat şartlarını uyguluyor?

Aşılama yaygınlaşıyor, tedbirler gevşetiliyor ancak salgın henüz bitmedi. Koronavirüs salgınının, sosyal hayatı etkilediği gibi seyahat alışkanlıklarını yeniden şekillendirdiği de bir gerçek. Ülkeler yurt içinde olduğu kadar seyahat düşüncesi olanlar için de bazı kurallar uygulamaya devam ediyor.

Avrupa ülkeleri ve dünya ülkelerinin yarısından fazlası, ülkelerine gelen yolcular için koronavirüs aşısı ve negatif test sonucu gibi seyahat önlemleri aldı.

Türkiye, bazı ülkelerle karşılıklı seyahat anlaşması imzalayarak ülkeler arası seyahat kurallarını belirledi. Karşılıklı anlaşma imzalanmayan ülkelere seyahatlerde ise ülkelerin kendi koyduğu kısıtlamalar dikkate alınıyor.

İşte, Türkiye’den bazı Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile ABD ve Rusya’ya gidecek yolcuların uyması gereken koronavirüs seyahat şartları...

ABD

Türkiye'den ABD'ye gidecek yolcular için karantina uygulaması yok. Yolcunun nereden gittiği de fark etmiyor. Vatandaş olsun olmasın herkesin negatif test sonucunu ibraz etmesi gerekiyor. İki doz aşı olanlar dahi aşı olduklarına dair belgeleriyle birlikte negatif test sonuçlarını göstererek ülkeye giriş sağlayabiliyor. İç hat uçuşlarda test şartı aranmıyor.

Almanya

Almanya, Türkiye’den gelenlere karantina koşulunu 6 Haziran’da kaldırdı. 6 yaş ve üstü kişilerin 48 saat içinde yapılmış antijen testi ya da 72 saat içinde yapılmış negatif PCR test sonuçlarından birini veya aşı pasaportunu ibraz etmesi ülkeye girişlerde yeterli.

Fransa

Koronavirüs salgınını önlemek için seyahat kısıtlaması getirdiği "kırmızı ülkeler" listesinden Türkiye'yi çıkaran Fransa, “turuncu ülkeler” listesine aldı. Buna göre, Türkiye’den Fransa'ya gidecek yolcular için 10 gün zorunlu karantina uygulanmıyor.

Turuncu listede yer alan ülkelerden Fransa'ya gitmek isteyen ve COVID-19 aşısı vurulan kişilerin negatif test sonucunu ibraz etmesi gerekiyor. Yolcular aşı olmadıysa ülkeye girişte zorunlu seyahat sebeplerinden birisini belirterek, negatif test sonucunu onaylatması ve kendini 7 gün izole etmesi şart.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137