Her sabah aç karnına içerseniz…

Doğanın insana sunduğu mucize ‘altın sıvı’ zeytinyağı, hem yemeklerimize lezzet katar hem de insan vücudu için tam bir şifa deposudur.

Her sabah aç karnına içerseniz…

Akdeniz beslenme tarzında en sık kullanılan besin olan zeytinyağı, insan için büyük önem taşıyan yağ asitlerinin yanı sıra, vücudumuzdaki zararlı maddelerin neden olduğu tahribatı önleyen antioksidan elementleri içerir.

Bunlar da hormonlara destek olup, hücre farklılaşmasının gelişimine, hücre zarının oluşumuna yardımcı olurlar.

Yeryüzünün bu en eski ve en sağlıklı gıdası olan zeytinden üretilen zeytinyağı yüzyıllardır insanlar için cilt bakımından kansere, kemik gelişiminden kolesterole kadar birçok rahatsızlık için başvuru kaynağımızdır.

Sağlığın vazgeçilmezi zeytinyağını her sabah aç karnına bir yemek kaşığı içerseniz sayılamayacak kadar çok faydasını göreceksiniz.

HER SABAH BİR KAŞIK İÇMENİZ İÇİN NEDENLER;

-Kansere, özellikle de kalın bağırsak (kolon) kanserine karşı korur

-Daha güçlü ve sağlıklı cilt, saç, tırnak ve kemiklere sahip olmanızı sağlar. Saçı yumuşatır, besler, nemlendirir, saç ve tırnakların hızla uzamasına yardım eder.

- Antioksidan ve yağ asitleri açısından oldukça zengin olan zeytinyağı serbest radikallerin oluşturduğu hasarı gidererek olası sarkmaları önler, cilt rengini ve dokusunu iyileştirir. Zeytinyağıyla yapacağınız 15 dakikalık masajlar sayesinde kan akışını hızlandırabilir ve hücrelerin onarılmasını sağlayabilirsiniz. Hatta bu masajla bir ay içinde göğüslerinin büyüdüğünü söyleyen kadınlar da çok.

-Zeytinyağının içindeki fenolik bileşikler oleik asitle bir araya geldiğinde kontrolsüz hücre çoğalmasını baskılayarak kanser hücrelerinin büyümesini engeller. Oleik asit özellikle kalın bağırsak kanseri oluşumunda etkili olan safra asitlerinin üretimini azaltır ve mukoz dokunun bütünlüğünü sağlar.

-Organlarımızı temizleme görevi yapan karaciğerin kendini temizlemesi için zeytinyağına ihtiyacı vardır.

-Çocuklarda beyin ve kemik gelişimini hızlandırır.

-E vitamini sayesinde yaşlanma etkilerini azaltma ve doku yenileme özelliği taşır.

-Kireçlenmeyi önlemede büyük rol oynar.

-Bağışıklık sistemini güçlendirir: Zeytinyağında yer alan yağ asitleri bağışıklık sisteminin farklı fonksiyonlarının görevini yapmasında büyük katkıya sahiptir.

-Çünkü kalp hastalıklarından korur: E vitamini ve selenyum içeren zeytinyağı damar sertliği ve kalp krizine karşı en etkili doğal ilaçlardan biri olarak biliniyor. Ayrıca zeytinyağı, içindeki K vitamini sayesinde damar çeperleri ve kalp dokusunu koruyucu bir etkiye de sahip.

-Zeytinyağı, vücuttaki iltihapları geçirmede doğal bir ilaçtır. Araştırmalar gösteriyor ki üç yemek kaşığı zeytinyağı içmek bir kutu ilacın %10 kadar faydasını vücudunuza almanızı sağlıyor. Üstelik doğal yollarla...

-Kötü huylu kolesterolü azaltır, kan şekerini dengeler. Aynı zamanda damar sağlığını koruyan iyi huylu kolesterolün de artmasını sağlar.

-Beyni korur. Zeytinyağının Alzheimer'dan koruduğu, belleği güçlendirdiği ve depresyon riskini azalttığı bilinir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137