Özellikle içinde bulunduğumuz sıkıntılı süreçte ise kristal terapiye daha çok ihtiyacımız olduğu görünüyor. Peki kristal terapi nasıl yapılıyor, faydaları nelerdir? Kristal taşların özellikleri nelerdir, hangi kristal taşları nasıl kullanmalıyız? Bioeneji ve kristal terapiye dair merak edilenleri Holistik Şifa Terapisti Banu Roze Gül ile konuştuk.

Kristal Terapi Nedir, Nasıl Yapılır?

Kristal terapi, bedenin enerji alanı, enerji merkezleri ve enerji yolları ile koordineli olarak taşlar (kristaller ve değerli taşlar) üzerine yerleştirme sanatıdır. Vücudun enerji alanının bu yönleri aynı zamanda aura, çakralar ve meridyenler olarak da bilinir. Kristallerin vücuda doğru yerleştirilmesi duygusal ve zihinsel uyumu teşvik edecektir. Bu durumda vücut, doğal olarak iyileşmek için mükemmel koşulları yaşar.

Kristal terapi uygulamasında, danışanlar giyinik bir şekilde rahat bir pozisyonda uzanırlar. Çakra dengesi tespiti yapılır ve akabinde aura temizliği işlemi yapılır. Çakra bölgeleri dediğimiz de, tepe çakra (başın üstü), üçüncü göz çakrası, boğaz, kalp, mide (solar pleksus), göbek (sakral) ve kök çakradan bahsediyoruz. Bu bölgelere örneğin, üçüncü göz için danışanın alnına, boğazına ve kalbine olacak şekilde kristal taşlar hizalanır. Bu hizalama danışanın derin meditasyona geçmesi için kolaylık sağlar. (Bir kristal terapisi seansı sırasında, neye ihtiyacınız olduğuna bağlı olarak ellerinize kristaller de yerleştirebilir.) Birçok yönden kristal terapi seansı, reikiye benzer. Yattıktan sonra, derin nefes alarak rehberli bir meditasyona yönlendirilir ve ayrıca 'okumak' ve 'yeniden yönlendirmek' için ellerimizi danışanın bedeninin çeşitli noktaları üzerine veya üstüne yerleştirirken, danışandan parlak bir ışık görselleştirmesi yapmasını isteyebiliriz.

Kristal Terapinin Faydaları Nelerdir?

Kristal terapi sırasında herkes farklı bir şey yaşar. Vücutta sıcak veya soğuk hareket olabilir. Bunun nedeni, kişilerin çakranın bölgelerine kristallerin yerleştirilmesi ve çakradaki girdabın enerjisi yoluyla kendilerini yeniden hizalayan çakralardan kaynaklandığına inanılır. Bazı insanlar, kristal bir iyileşme seansı sırasında ve sonrasında artan bir sakinlik veya duygusal netlik hissi yaşadıklarını bildirirler. Diğerleri hiçbir etki hissetmez. Kristal terapi, herhangi bir ilacın veya tedavinin yerine kesinlikle tavsiye edilmese de, meditasyona benzer şekilde rahatlamaya yardımcı olabilir.

Her Kristal Taş Bu Yöntemde Kullanılıyor mu?

Taşların özelliklerine göre kullanabiliyoruz.

En Ünlü 10 Kristal Taş ve Özellikleri

Amestist

Uykusuzluk sorunu olanlara, kronik olarak kâbus gören kişilere yardımcı bir taştır. Bağışık sistemine dolaylı yollardan güç verir ve kanın temizlenmesini sağlar. Depresyon hastalarına ya da depresyona yatkın olan kişilerde kullanılması önerilir.

Ametist Kristali özellikle şu burçlara sahip insanlar için harika olabilir: Balık, Başak, Kova ve Oğlak.

Rose Kuvars

Rose Quartz ayrıca kalbinizi hayal kırıklığından ve acıdan iyileştirmeye yardımcı olabilir. Gül Kuvars Kristali, özellikle şu burçlara sahip kişiler için harika olabilir: Terazi ve Boğa Demir Pirit Karşılaşabileceğiniz herhangi bir negatif enerjiyi veya herhangi bir fiziksel tehlikeyi caydırmak için kullanılabilir. Bu aynı zamanda aklınızı ve hafızanızı daha da fazla harekete geçirmenize yardımcı olabilir.  Demir Pirit Kristali özellikle şu burçlara sahip insanlar için harika olabilir: Aslan Kaplan Gözü Bu kristal zenginliği korumak ve büyütmek için kullanılabilir. Kaplan Gözünün aynı zamanda anlayış ve farkındalık yaratmaya yardımcı olduğu biliniyor, ayrıca stresli hissettiğinizde sizi sakinleştirmek için kullanmak için harika bir taş olabilir. Kaplan Gözü Kristali, özellikle aşağıdaki burçlara sahip kişiler için harika olabilir: Oğlak Hematit Bu özel kristal genellikle sizi yaşamınızda topraklamak ve dengelemek için kullanılır. Stres altındaysanız ve sakin ve merkezlenmiş hissetmeniz gerekiyorsa sahip olmak için mükemmel bir taş olabilir. Bu kristal ayrıca stres veya anksiyeteden kaynaklanan olumsuz duyguları gidermeye yardımcı olabilir. Hematit Kristali özellikle şu burçlara sahip kişiler için harika olabilir: Koç ve Kova. Ham Zümrüt