En önemlisi ise kulağın duyma fonksiyonlarını olumsuz etkiler. Peki kulak kirini temizlemenin doğal yolları nelerdir? Sizler için evde kulağa zarar vermeden doğal yolla kulak kirinden kurtulma yollarını araştırdık. Haberin detayında kulak kirini temizlemeye dair her şeyi bulabilirsiniz.

Vücudun doğal ürettiği kulak kiir aynı zamand açevresel bazı etkilerden dolayı da ortaya çıkar. Deniz ve havuz nedeniyle kulağa su kaçması, boğaz enfeksiyonu gibi sağlık sorunları da kulak kirinin artmasını tetikler. Duyma hissinde azalma, kulak içinde kaşınma, kulak ağrıları, iç kulaktan sıvı gelmesi gibi belirtilerle kendini gösterir.

GLİSERİN

Gliserin kulak kirini temizlemde en doğal yoldur. Hiçbir zararı olmayan gliserinden bir kaç damla damlatarak kulak içindeki kirin azalması sağlanabilir.

OMEGA-3 YAĞ ASİDİ

Sardalya, somon, ceviz ve keten tohumu gibi besinlerde bulunuyor. hazır olarka ezxanelerde de satılan yağ, hem kulak kirini temizler hem de enfeksiyon oluşumunu azaltır.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Anti oksidan ve anti bakteriyel etkisi olan hindistan cevizi yağından bir yemek kaşığı alıp ocakta ısıtınız. 10 dakika bekledikten sonra kulağınıza yavaşça damlatın. Dağ sonra kulağınızı yere yatırarak yağla berbaer kiirn dökülmesini sağlayın.

BADEM YAĞI

 Kulak içi kiri yumuşatarak daha kolay çıkmasını sağlar. Aynı zamanda badem yağı kulak sağlığınızı da korur.

SIĞIR OTU TOHUMU YAĞI

Güçlü bir anti bakteriyel olan sığır otu tohumunu, yarım su bardağı zeytin yağı ile karıştırın. Bir gün bekletin. Daha sonra kullanacağınız zaman bir cezvede 5 dakika ısıtıp ılık olarka kulağınıza damlatın. Sıcak bir havlunun üstüne doğru kulağınızı yatırıp yarım saat bekleyin.